• mt-campingnorge.no
    • mt-campingsnoorwegen.nl
    • mt-campingsnorway.com
    • mt-campingplatzenorwegen.de

Campingplasser i Rogaland

Rogaland: Spektakulære fjorder og byer rike på kultur

Rogaland ligger i Sørvest-Norge. På grunn av sin beliggenhet ved kysten, består dette fylket hovedsakelig av nydelige bukter og øyer. Hovedøya heter Karmøy, og den største bukta heter Boknafjorden. Det er bra for naturelskere å bo på en av campingplassene i Rogaland, for fylket har nydelige fjorder og fjellandskap med flotte utsikter, blandet med flate kyster og hvite strender. Les mer

 

De vakreste attraksjonene i Rogaland

Alle som bor på en av campingplassene i Rogaland, kommer spesielt til å nyte all den naturlige skjønnheten i dette fylket. Høydepunktene er et besøk til Preikestolen, en 600 meter høy klippe i Forsand kommune med utsikt over området som kan ta pusten fra en. Gjennom de såkalte Nasjonale Turistveier, som er spesiallagde turistruter, kan du besøke den veldig flate Jæren regionen. Historiske plasser, slik som Stavanger og Haugesund, tilbyr kulturell variasjon.

Den imponerende naturen i Rogaland

På grunn av sin blanding av øyer og fjorder, er Rogaland en veldig passende region for de som elsker en aktiv og naturlig campingferie. Kysten har et rart utseende med fjorder, høye klipper og forlatte strender om hverandre. Preikestolen er en mer enn 600 meter høy klippe over Lysefjorden, som kan nås etter en 6 km lang gåtur. Klippen i seg selv er glatt, og derfor lett å gå opp på. Den panoramiske utsikten over fjellene rundt og det klare vannet skaper et flott bilde, spesielt når været er bra.

Gå rundt på forlatte strender

En utsikt over sjøen som synes å aldri ta slutt, og et mildt klima kjennetegner Jæren, sør for byen Stavanger. Dette området er en sterk kontrakt mot resten av Rogaland, der høye klipper og dype fjorder skaper landskapet. Jæren er flatt og er kjent for sine milevis av hvite strender, sanddyner, steinblokker og staselige fyrtårn. Dette er den største delen av lavland i Norge, og er derfor et viktig område for dyrking av jord. For syklister som vil utforske Rogaland på en rolig måte, er dette en fin region på grunn av de flate og derfor godt vedlikeholdte veiene.

Utforsk den fineste byen i Rogaland: Stavanger

Fra en av campingplassene i Rogaland kan du enkelt besøke en av de viktigste byene i dette fylket. Den vestre delen av Stavanger blir sett på som sentrum av den norske oljeindustrien. Byen har et billedskjønt sentrum, der den gamle kirken og den hvite fasaden står frem. Du finner også flere museer, inkludert et oljemuseum, et visuell kunstmuseum og et hermetikkmuseum, der besøkere lærer om hvordan man oppbevarer fisk.

Haugesund

Haugesund er en ung by nord i Rogaland. Denne travle byen har flere gøye festivaler, slik som en årlig jazzfestival og Den Norske Internasjonale Filmfestivalen. Avaldsnes, som ligger i nærheten, spilte en viktig rolle i Norges historie og vikingtiden. Nordvegen Historiesenter lærer besøkere mer om hvordan vikingene styrte, mens Vikinggården viser hvordan dagliglivet til dette mystiske folket så ut.