• mt-campingnorge.no
  • mt-campingsnoorwegen.nl
  • mt-campingsnorway.com
  • mt-campingplatzenorwegen.de

Campingplasser i Rogaland

Rogaland: Spektakulære fjorder og byer rike på kultur

Rogaland ligger i Sørvest-Norge. På grunn av sin beliggenhet ved kysten, består dette fylket hovedsakelig av nydelige bukter og øyer. Hovedøya heter Karmøy, og den største bukta heter Boknafjorden. Det er bra for naturelskere å bo på en av campingplassene i Rogaland, for fylket har nydelige fjorder og fjellandskap med flotte utsikter, blandet med flate kyster og hvite strender. Les mer

 • anbefales

  Campingplasser i Rogaland

  Haraldshaugen Camping Haugesund

  Meget velholdt camping ved kysten med gangavstand til koselige Haugesund sentrum. Solnedgangen her er fantastisk. El -sykler til leie. Vakker havutsikt.

 • anbefales

  Campingplasser i Rogaland

  Stavanger Camping Mosvangen

  Camping med fin beliggenhet i en park i Stavanger. Campingen har nytt sanitæranlegg og bussholdeplass foran campingen. Men du kan også komme deg til sentrum av Stavanger til fots på en halv time.

 • anbefales

  Campingplasser i Rogaland

  Bakkaano Camping og Gjestegard

  Nydelig stille campingplass utenfor tettstedet Hauge i Dalane ved den berømte Nordsjøvegen. Eierne er veldig hyggelige. Sanitæranleggene er gode.

 • anbefales

  Campingplasser i Rogaland

  Austre Bokn Camping

  Liten camping nær fergeovergangen Arsvågen – Mortavika, rett ved sjøen. Campingen er renovert, og har campingplasser rett ved vannet, gode fiskemuligheter og båter og kanoer til leie.

 • Campingplasser i Rogaland

  Grindafjord Feriesenter

  Camping med vakker beliggenhet rett ved fjorden med mange fasiliteter for barn. Ligger bare 15km. fra den vakre kystbyen Haugesund. Sanitæranlegget er nyoppusset.

 • Campingplasser i Rogaland

  Steinsnes Camping

  Velholdt campingplass med beliggenhet rett ved en elv, omtrent 3 km fra koselige Egersund sentrum, som det er lett å komme seg til på sykkel. Flotte sanitæranlegg!

 • Campingplasser i Rogaland

  Preikestolen Camping Jorpeland

  Campingen ligger på et vakkert sted bare 4km. fra utgangspunktet for gåturen til Preikestolen platå. Campingen har mange fasiliteter, og er fullt utstyrt til et besøk til Preikestolen.

 • Campingplasser i Rogaland

  Skudenes Camping

  Meget godt vedlikeholdt campingplass innen gangavstand fra sentrum av Skudeneshavn, en av de best bevarte gamle byene i Norge. Utmerkede sanitæranlegg. Gratis wifi.

 • Campingplasser i Rogaland

  Wathne Camping Tau

  En vakkert beliggende campingplass med vennlige eiere. Både Stavanger og Preikestolen er lett tilgjengelig fra campingplassen. Rom og hytter til leie.

 • Campingplasser i Rogaland

  Sokn Camping

  Campingplass som ligger rett ved sjøen nær den vakre byen Stavanger med asfalterte plasser for bobiler og campingvogner og vakre teltplasser på gress. Bussholdeplass nær campingplassen.

 • Campingplasser i Rogaland

  Camping Landa Park Lysefjord

  Er du interessert i vikinghistorie, liker du å gå... da er Camping Landa Park stedet for deg. For et fint sted. Nær Preikestolen og Lysefjord, men likevel fantastisk stille.

 

De vakreste attraksjonene i Rogaland

Alle som bor på en av campingplassene i Rogaland, kommer spesielt til å nyte all den naturlige skjønnheten i dette fylket. Høydepunktene er et besøk til Preikestolen, en 600 meter høy klippe i Forsand kommune med utsikt over området som kan ta pusten fra en. Gjennom de såkalte Nasjonale Turistveier, som er spesiallagde turistruter, kan du besøke den veldig flate Jæren regionen. Historiske plasser, slik som Stavanger og Haugesund, tilbyr kulturell variasjon.

Den imponerende naturen i Rogaland

På grunn av sin blanding av øyer og fjorder, er Rogaland en veldig passende region for de som elsker en aktiv og naturlig campingferie. Kysten har et rart utseende med fjorder, høye klipper og forlatte strender om hverandre. Preikestolen er en mer enn 600 meter høy klippe over Lysefjorden, som kan nås etter en 6 km lang gåtur. Klippen i seg selv er glatt, og derfor lett å gå opp på. Den panoramiske utsikten over fjellene rundt og det klare vannet skaper et flott bilde, spesielt når været er bra.

Gå rundt på forlatte strender

En utsikt over sjøen som synes å aldri ta slutt, og et mildt klima kjennetegner Jæren, sør for byen Stavanger. Dette området er en sterk kontrakt mot resten av Rogaland, der høye klipper og dype fjorder skaper landskapet. Jæren er flatt og er kjent for sine milevis av hvite strender, sanddyner, steinblokker og staselige fyrtårn. Dette er den største delen av lavland i Norge, og er derfor et viktig område for dyrking av jord. For syklister som vil utforske Rogaland på en rolig måte, er dette en fin region på grunn av de flate og derfor godt vedlikeholdte veiene.

Utforsk den fineste byen i Rogaland: Stavanger

Fra en av campingplassene i Rogaland kan du enkelt besøke en av de viktigste byene i dette fylket. Den vestre delen av Stavanger blir sett på som sentrum av den norske oljeindustrien. Byen har et billedskjønt sentrum, der den gamle kirken og den hvite fasaden står frem. Du finner også flere museer, inkludert et oljemuseum, et visuell kunstmuseum og et hermetikkmuseum, der besøkere lærer om hvordan man oppbevarer fisk.

Haugesund

Haugesund er en ung by nord i Rogaland. Denne travle byen har flere gøye festivaler, slik som en årlig jazzfestival og Den Norske Internasjonale Filmfestivalen. Avaldsnes, som ligger i nærheten, spilte en viktig rolle i Norges historie og vikingtiden. Nordvegen Historiesenter lærer besøkere mer om hvordan vikingene styrte, mens Vikinggården viser hvordan dagliglivet til dette mystiske folket så ut.