• mt-campingnorge.no
  • mt-campingsnoorwegen.nl
  • mt-campingsnorway.com
  • mt-campingplatzenorwegen.de
Campingplasser i Nordland (Nord), Lofoten og Vesterålen

Campingplasser i Nordland (Nord), Lofoten og Vesterålen

Campingplasser i Nordland (nord), Lofoten og Vesterålen: Ren glede

Nordland fylke ligger på Polarsirkelen, og dekker en stor del av Nord-Norge. Den store regionen er perfekt for en variert ferie. Fra campingplassene i Nordland (nord) kan du gå flotte gåturer, eller ta deg en tur til billedskjønne og interessante steder. Og selvfølgelig er en tur til Lofoten og Vesterålen et must. Les mer

 • anbefales

  Campingplasser i Nordland (Nord), Lofoten og Vesterålen

  Andenes Camping

  Campingen har en flott beliggenhet rett ved sjøen med utsikt over en fin sandstrand. Campingen har sykkelavstand til Andenes sentrum og havn. Du kan bestille hvalsafari på campingen.

 • anbefales

  Campingplasser i Nordland (Nord), Lofoten og Vesterålen

  Sandsletta Camping

  Campingplass med veldig fin beliggenhet en kort halvtimes kjøretur fra Svolvær. Campingen har en flott restaurant “Lappland style”. Eieren er hyggelig og du får gratis WIFI.

 • anbefales

  Campingplasser i Nordland (Nord), Lofoten og Vesterålen

  Kabelvag Feriehus & Camping

  Kun 2 km fra Kabelvåg sentrum, og i nærheten av E10, ligger denne flotte campingen med utmerkede sanitærfasiliteter og fine overnattingsmuligheter. Campingen har gratis WIFI.

 • anbefales

  Campingplasser i Nordland (Nord), Lofoten og Vesterålen

  Midnattsol Camping

  Unik beliggenhet ved en av de flotteste og lengste sandstrendene i Norge. Nydelig sted med vakker utsikt og gratis WIFI. Ligger nær Andenes (hvalsafari).

 • anbefales

  Campingplasser i Nordland (Nord), Lofoten og Vesterålen

  Brustranda Sjocamping

  Langt unna bråket og travelheten på E10, ligger denne vakkert beliggende campingplassen i imponerende omgivelser rett ved sjøen. Campingen har en koselig restaurant og fin kiosk.

 

Bodø, inngangsporten til Polarsirkelen

Hovedstaden i Nordland er Bodø, som med sine 52.000 innbyggere også er en av de største byene i Nord-Norge. Universitetsbyen, som befinner seg på en halvøy, ligger rett over polarsirkelen, og er klemt inn mellom sjøen og bratte fjell. Interessante museer å besøke er Flymuseet og Saltenmuseet. Saltenmuseet er dedikert til regionens historie, samisk kultur og fiske. Den billedskjønne Kjerringøy ligger 40 km nord for byen, og er populær for sitt friluftsmuseum med hus og handelsbygninger fra 1800-tallet.

Oppdag naturen i nord

Naturen i Nordland er overveldende, og tilgjengelig overalt. I utkanten av Bodø og campingplassene i Nordland (nord) finner du forskjellige naturparker. Sjunkhatten Nasjonalpark ligger på en halvøy på den fjordrike kysten, og har isbreer, grotter og fjell. Du finner for det meste skoger i Sundstraumlian, Børvatnet og Skånland reservatene, mens Bliksvær naturreservat er kjent for sine mange fuglearter. Over fjordene, i fjellene og i dalene i Møysalen Nasjonalpark på øya Hinnøya, dominerer falker og ørner himmelen. Det finnes mange otere og seler langs den 450 km lange kysten i Nordland.

Lofoten og Vesterålen

Lofoten og Vesterålen er populære øygrupper nord i Nordland. Robuste fjell, værbitte klipper og nydelig natur definerer landskapet. Alt dette kommer sammen på en fotogen måte i Lofotodden Nasjonalpark på den søndre tuppen av Lofotens øy Moskenesøy. Gåturer, sykling og fjellklatring er populære turistaktiviteter, og til og med surfing er mulig. Svolvær og Reine er interessante steder. Disse Vesterålen-øyene ligger nord for Lofoten. Fjellene er litt rundere her, men landskapet er like vakkert. Fra Vesterålen kan du skue etter hval på en av båtekskursjonene som tilbys. Du kan også besøke byene Andenes, Sortland og Stormarknes.

Varmt polarklima og sommernetter med sol

Beliggenheten rundt polarsirkelen påvirker naturlig nok været. Likevel er det mindre kaldt på campingplassene i Nordland (nord) enn på andre steder med samme breddegrad. Havet tar med seg en varm golfstrøm langs kysten. På grunn av dette, kan det fortsatt bli 10 til 15 grader Celsius om sommeren. Siden snøen ofte er så dyp, må fjellene ta til takke med vinterkulde i en lengre periode. Midnattssolen er et velkjent fenomen i områdene rundt polene. Nord i Nordland går ikke solen ned fra slutten av mai til midten av juli. Siden tiden mellom solnedgang og soloppgang er så kort, blir det nesten aldri mørkt i april og august.