• mt-campingnorge.no
  • mt-campingsnoorwegen.nl
  • mt-campingsnorway.com
  • mt-campingplatzenorwegen.de

Hvalsafari Andenes Vesteralen

Hvalsafari Andenes Vesterålen

En hvalsafaribillett kan bestilles på hvalsafarikontoret i Andenes (nær Andenes fyr), men også på Andenes Camping. Campingen kommer opp før du kommer til Andenes på venstre side av veien. En billett gir deg tilgang til museet der du får en guidet tur og deltakelse på en båttur for å se hvalene. Etter at du har sjekket inn eller etter at du kommer tilbake, kan du kjøpe deg noe fint i suvenirbutikken eller spise/drikke noe i restauranten/kafeen.

Båttur med M/S Reine eller M/S Moon Explorer

Fra avreise til øyeblikket du får se hvalene tar det omtrent 40-60 minutter. Men selvfølgelig beveger hvalene seg alltid, og dette er også avhengig av været. Uansett er det lurt å ha på seg varme klær. Langs veien holder guiden deg oppdatert, og kommer for eksempel til å vise deg Bleiksøya, fugleøya der du finner en stor lundefuglkoloni:

Spermhvaler, spekkhoggere, finnhvaler, grindhvaler, hvitsidige delfiner og knølhvaler

Den typen hval som forekommer oftest både om sommeren og vinteren er spermhvalen. En (voksen) spermhval veier mellom 35.000 og 57.000 kg, og kan bli 11-16 meter lang. De spiser rundt 900 kg mat om dagen; mest blekkspruter, men også haier og stingrokker. I tillegg til spermhvaler, får du også ofte se spekkhoggere, finnhvaler, grindhvaler, hvitsidige delfiner og knølhvaler i Andenes på Vesterålen:

Priser og anmeldelser

En billett til en voksen koster (i 2023) NOK 1.450. Studenter og barn får lavere priser. Disse prisene inkluderer tilgang til museet, båttur, grønnsakssuppe med brød på veien tilbake og sertifikat på at du har deltatt på safarien. For mer informasjon, sjekk ut www.whalesafari.no.

The Whale and Dolphin Conservation Society (WDCS), som er en organisasjon som har spesialisert seg på å publisere anmeldelser om denne typen turisme, skrev: “verdens største og mest suksessfulle arktiske hvalsafari er Whalesafari AS i Andenes”.

Campingplasser i Andenes-området:

 • anbefales

  Campingplasser i Nordland (Nord), Lofoten og Vesterålen

  Andenes Camping Vesterålen

  Campingen har en flott beliggenhet rett ved sjøen med utsikt over en fin sandstrand. Campingen har sykkelavstand til Andenes sentrum og havn. Du kan bestille hvalsafari på campingen.

 • anbefales

  Campingplasser i Nordland (Nord), Lofoten og Vesterålen

  Midnattsol Camping

  Unik beliggenhet ved en av de flotteste og lengste sandstrendene i Norge. Nydelig sted med vakker utsikt og gratis WIFI. Ligger nær Andenes (hvalsafari).

 • anbefales

  Campingplasser i Troms

  Gullesfjord Camping

  Flott campingplass med sentral beliggenhet mellom Lofoten og Vesterålen – i et imponerende område rett ved fjorden. Campingen leier ut padlebåter og robåter.