• mt-campingnorge.no
  • mt-campingsnoorwegen.nl
  • mt-campingsnorway.com
  • mt-campingplatzenorwegen.de
Galdhøpiggen
Vettisfossen
Sognefjellet

Jotunheimen, den mest populaere nasjonalparken i Norge

Hva er den mest populære norske nasjonalparken? Rett ... Jotunheimen!

Med en omkrets på 3.500km2 og utallige fossefall, daler, innsjøer, isbreer og de høyeste fjellene i Norge, er Jotunheimen Nasjonalpark PARADISET for turgåere og naturelskere. Du kan ta deg en tur over flere dager ved å gå fra hytte til hytte, eller bruke campingplassene i Jotunheimenområdet som et utgangspunkt for flotte gåturer når du ønsker det. Du kan også rafte på Sjoa elven, den beste rafteelven i Norge. Og du kan ri på hest, klatre og sykle.

Galdhøpiggen

I tillegg til Besseggen (1.743 meter høyt) og Glittertinden (2.464 meter høyt) er Galdhøpiggen (2.469 meter høyt) det høyeste fjellet i Norge. Her kan du ikke bare gå på ski om vinteren, men på Galdhøpiggen Sommerskisenter kan du også gå på ski og gå langrenn om sommeren. Gåturen til toppen av Galdhøpiggen tar deg 4 timer, og 2 timer tilbake igjen. Fra toppen har du en utsikt over ikke mindre enn 35.000km2 med vakker natur og snødekte fjelltopper. Uforglemmelig!

Vettisfossen

Vettisfossen fossefall i Utladal nær Øvre Ardal, med en fallhøyde på 275 meter, er et av de høyeste og vakreste fossefallene i Norge. Den totale gåturen (rundtur) tar omtrent 4-5 timer, inkludert et stopp på Vetti Gard. Vettisfossen er oppkalt etter denne gården, og du kan ikke bare ta deg en kopp kaffe med en deilig vaffel der, men også overnatte.

Besseggen

Fra Besseggen fjellrygg har du en flott utsikt over det smaragdgrønne Gjendevatnet, som ligger på 984 meters høyde. Med Gjendefergen (20 minutter) seiler du fra Gjendesheim til Memurubu, og derfra er det omtrent 6-8 timers gåtur til Besseggen fjellrygg. Tips: Rundt 60.000 mennesker besøker Besseggen hvert år. Midt i uken og utenfor sesong er det mindre travelt. Hvis du går dit under høysesongen, bør du være der god tid i forveien.

Sognefjellet (RV 55) og Valdresflya (RV 51), de vakreste veiene i Norge

I tillegg til Kystriksveien, Atlanterhavsveien og Gullveien mellom Geiranger og Trollstigen, går RV 55 over Sognefjellet (fra Skjolden til Lom):

og RV 51 gjennom Valdresflya (fra Vågå til Fagernes):

er blant de vakreste veiene i Norge.

Campingplasser nær Jotunheimen

I umiddelbar nærhet til Jotunheimen finnes det en rekke flotte campingplasser som, i tillegg til plasser til campingvogner, bobiler og telt, også tilbyr hytter, bungalower og rom:

 • anbefales

  Campingplasser i Innlandet (Oppland Nord)

  Randsverk Camping

  En meget velholdt camping med utmerkede sanitærfasiliteter og en flott beliggenhet ved foten av Jotunheimen. Direkte fra campingen kan du ta flotte gåturer og sykkelturer.

 • anbefales

  Campingplasser i Innlandet (Oppland Sør)

  Fagernes Camping

  Meget velholdt campingplass i Fagernes, som ligger på en halvøy i Strandefjorden. Campingen har fine teltplasser rett ved stranden, og flotte sanitæranlegg.

 • anbefales

  Campingplasser i Innlandet (Oppland Nord)

  Nordal Turistsenter Lom

  Stor velholdt campingplass i sentrum av Lom. Stavkirke og butikker er lett tilgjengelige til fots fra campingen. Området har mange attraksjoner. Campingen har sentral beliggenhet, og WIFI er gratis.