• mt-campingnorge.no
  • mt-campingsnoorwegen.nl
  • mt-campingsnorway.com
  • mt-campingplatzenorwegen.de
Campingplasser i Sør-Trøndelag

Campingplasser i Sør-Trøndelag

Sør-Trøndelag: en blandling av mangfoldig natur og fine byer

Sør-Trøndelag er et tidligere fylke i Norge. Idag er dette området en del av, og slått sammen med, det større fylket Trøndelag. Sør-Trøndelag er en del av Norges smalere del. Campingplassene i Sør-Trøndelag er et perfekt utgangspunkt for å utforske denne vakre regionen. Les mer

 • anbefales

  Campingplasser i Sør-Trøndelag

  Granmo Camping Oppdal

  Velholdt camping ved Drivaelva langs E6 med mange overnattingsmuligheter til leie. Omgivelsene er imponerende, og du kan bestille moskusoksesafari og rafting på campingen.

 • anbefales

  Campingplasser i Sør-Trøndelag

  Smegarden Camping Oppdal

  Koselig familiecamping rett ved en elv langs E6. Campingen ligger 8km. sør for Oppdal i vakre omgivelser. Moskussafari kan bestilles i resepsjonen. Ulike hytter til leie.

 • anbefales

  Campingplasser i Sør-Trøndelag

  Trasavika Camping

  Flott campingplass med en liten sandstrand og fin utsikt over Trondheimsfjorden. Det går buss til Trondheim fra stoppet nær campingen. Campingen har veldig fine hytter!

 • anbefales

  Campingplasser i Sør-Trøndelag

  Storen Camping

  Campingplass med beliggenhet rett ved “lakse”-elven Gaula, med sykkel- og gangavstand til tettstedet Støren ved E6. Området er utmerket for gåturer og fisketurer, og har gratis WIFI.

 • anbefales

  Campingplasser i Sør-Trøndelag

  Halland Camping

  Er du på vei fra Oslo til Trondheim (eller omvendt), er Halland Camping, som ligger rett ved E6, plassen for deg. Campingen har flotte hytter til leie.

 • anbefales

  Campingplasser i Sør-Trøndelag

  Magalaupe Camping

  Liten campingplass nær E6, rett sør for Oppdal ved elven Driva. Muligheter for Moskusokse- elgsafari. God valuta for pengene. Beliggenhet mellom Otta og Trondheim.

 • Campingplasser i Sør-Trøndelag

  Storsand Gard Camping Trondheim

  Campingen har en ideell beliggenhet dersom du ønsker å besøke den vakre byen Trondheim. Du finner et buss stopp foran campingen, og den har gratis WIFI. Campingen har mange overnattingsmuligheter.

 • Campingplasser i Sør-Trøndelag

  Stugudal Camping Tydal

  Camping i vakre omgivelser nær Stuggusjøen (innsjø). Dette er virkelig et paradis for turgåere og terrengsyklister. Campingen ligger nær svenskegrensen, og Røros er bare en times kjøretur unna.

 • Campingplasser i Sør-Trøndelag

  Skogrand Camping

  Vakkert beliggende campingplass rett ved sjøen. Campingplasser på forskjellige terrasser. Sentralt i nærheten av E39 mellom Kristiansund og Trondheim. Camping veldig populært blant sportsfiskere.

 • Campingplasser i Sør-Trøndelag

  Roan Sjocamping

  For et flott sted dette er. Koselig campingplass direkte på stranden og havet. Meget vennlig atmosfære. Ideell for sportsfiskere og fredsøkere. Leiebåter på campingplassen. Åpent hele året.

 • Campingplasser i Sør-Trøndelag

  Austratt Camping og Motel

  Velholdt campingplass, idyllisk plassert 150 meter fra stranden og havet. Fornyet sanitæranlegg. I nærheten av Brekstad, hvor du kan ta fergen til Agdenes og deretter Orkanger.

 • Campingplasser i Sør-Trøndelag

  Selbu Camping

  Vakkert beliggende campingplass ved Garbergselva og Selbusjøen. Perfekt beliggenhet for sportsfiskere. Mange overnattingssteder. Fin lekeplass. Innen gangavstand fra supermarked.

 • Campingplasser i Sør-Trøndelag

  Oksvoll Camping

  Liten campingplass rett ved sjøen på Fosenhalvøya. På ca 100km. nordvest for Trondheim. Campingplassen har en rekke flotte hytter med eget sanitæranlegg.

 • Campingplasser i Sør-Trøndelag

  Hogkjolen Fjellcamp

  Romslig campingplass i svært naturgitte omgivelser like langs E39 mellom Ålesund og Trondheim. Ideell hvis du reiser gjennom. Utmerket pris/kvalitetsforhold. Hytter til leie.

 • Campingplasser i Sør-Trøndelag

  Osen Fjordcamping Steinsdalen

  Romslig campingplass i gangavstand til den lille bygda Steinsdalen. Gode fiskemuligheter. Båter til leie på campingplassen. Campingplassene rett ved vannet.

 • Campingplasser i Sør-Trøndelag

  Orkla Camping Orkanger

  Campingplass i Orkanger ved E39. Rett ved Orklaelva. Flotte hytter til leie. Sanitæranlegg nylig renovert. Innen gangavstand fra kjøpesenter. God bussforbindelse med Trondheim.

 

Besøk Trondheim

Den største byen i Sør-Trøndelag er Trondheim. Dette er den gamle hovedstaden i Norge, og en av de største byene i landet. Trondheim ligger ved Trondheimsfjorden, som har en lengde på 130 kilometer. Byen er kjent for Nidaroskatedralen. Denne iøyenfallende kirken ble opprinnelig bygd på 1000-tallet, og ligger i den gamle delen av Trondheim. Andre attraksjoner er middelalderslottruinene Sverresborg, som også er et friluftsmuseum. Det tidligere fengselet og klosterøya Munkholmen foran kysten i Trondheim er nå for tiden også en populær sommerattraksjon for turister.

Andre interessante steder

I Sør-Trøndelag finner du flere små byer som er verdt et besøk. For eksempel Røros, som ble bygget på 1600-tallet som en gruveby. Fjellene rundt var rike på kobber. Røros har forsatt endel gruvearbeiderhus i tre, og andre vakre bygninger fra 1600- og 1700-tallet, slik som Røros kirke. Tettstedet Oppdal har den største andelen sau i Norge, og har et populært skianlegg. Du finner forskjellige naturreservater i området.

Naturparker i Sør-Trøndelag

Et opphold på en av campingplassene i Sør-Trøndelag er perfekt for et besøk til en av naturreservatene i området. Dovrefjell-Sunndalsfjella Nasjonalpark ligger på grensen mellom Trøndelag, Oppland og Møre og Romsdal fylkene. I parken finner du ørner og reinsdyr, samt nydelige turstier. Femundsmarka Naturpark ligger nær den svenske grensen, og består av innsjøer, værbitte sletter og furuskoger. Skarvan og Roltdalen Naturreservat består i stor grad av grantrær, og har et rikt fugleliv med kongeørner, falker og andre spesielle fugler.

Været i Sør-Trøndelag

På grunn av sin lengde, har Sør-Trøndelag et variert klima. Kystbyen Trondheim har et maritimt klima, som betyr høy mulighet for regn. Måneden med minst regn er som regel mai. På grunn av sjøens påvirkning, har byen ganske stabile temperaturer. Været i det høyere liggende Oppdal er mer ekstremt. Til og med på den norske nasjonaldagen 17. mai, snør det av og til her.

Regionale matretter

Sør-Trøndelag har flere regionale matretter. Den offisielle matretten er Sodd. I denne matretten, er får eller oksekjøtt og kjøttboller de viktigste ingrediensene. Poteter og gulrøtter fullfører retten. En alkoholdrikke som drikkes regelmessig i fylket er Karsk. I området rundt campingplassene i Sør-Trøndelag består denne spesialiteten av en kombinasjon av filterkaffe og vodka eller hjemmebrent.