• mt-campingnorge.no
  • mt-campingsnoorwegen.nl
  • mt-campingsnorway.com
  • mt-campingplatzenorwegen.de
Sunset
Honningsvag
Nordkapphallen

Nordkapp: Europas nordligste punkt

Nordkapp: Europas nordligste punkt?

Vel... La oss like gjerne avsløre det med en gang. Nordkapp er egentlig ikke det nordligste punktet i Europa. Den nærliggende Knivskjellodden ligger omtrent 1,5 km lenger nord. I tillegg finnes det også en øygruppe (Frans Josefs land), som også tilhører Europa, og som ligger ikke mindre enn 600 km lenger nord. Men dette gjør ikke Nordkapp mindre populær. For tiden besøker rundt 225.000 mennesker denne imponerende klippen med en høyde på ikke mindre enn 307 meter.

Nordkapp besøkssenter

I besøkssenteret (Nordkapphallen) finner du en bar, restaurant og suvenirbutikk, men også en kino der du kan se flotte filmer om de forskjellige sesongene på Nordkapp. I tillegg til dette, arrangeres det flere ekskursjoner. I Nordkapphallen finner du St. Johanneskapellet, som er veldig populært til bryllupsseremonier. Og selvfølgelig finner du Globen, globemonumentet i besøkssenteret der alle som besøker Nordkapp kan bli udødeliggjort.

Gåtur på Knivskjellodden

Du får en nydelig utsikt over Nordkapp fra Knivskjellodden – når været er fint:

Siden det ligger 9 km fra Nordkapp, er det en populær gåløype, og du kan til og med få et diplom på turistkontoret i Honningsvåg. Rett i nærheten finner du også flere havsuler og lundefugler, så se deg godt rundt når du tar deg en gåtur.

Beliggenhet på Magerøya

Tidligere måtte man ta ferga til Nordkapp (ofte med lange ventetider), men nå for tiden kan Magerøya, der Nordkapp ligger, nås via tunell. Om sommeren er det derfor ingen problem å nå klippen, men hvis du skal krysse Magerøya på vinteren, bør du forberede deg godt. Du kommer sannsynlig til å bli litt forsinket, for veien åpnes bare når det er nok trafikk. Du kommer derfor til å kjøre til Nordkapp i kø.

Overnatt på campingplasser i nærheten av Nordkapp:

 • anbefales

  Campingplasser i Finnmark

  Kirkeporten Camping

  Velholdt camping i nord som er mest tilgjengelig med bil i verden. Ligger i nærheten av Nordkapp. Diverse hytter og rom til leie. Gangavstand til fiskeværet Skarsvåg.

 • anbefales

  Campingplasser i Finnmark

  Nordkapp Camping

  Flott campingplass med beliggenhet på veien til Nordkapp. Nordkapp Camping ligger en kort halvtimes kjøretur fra Nordkapp, og har alt du trenger for et Nordkapp-besøk. God sanitærforhold.

 • anbefales

  Campingplasser i Finnmark

  Solvang Camping Alta

  Idyllisk beliggende campingplass langs E6, like nord for Alta. Bredt utvalg av overnattingssteder. Veldig godt egnet for barnefamilier. Åpent hele året. Gode fiskemuligheter.

 • anbefales

  Campingplasser i Finnmark

  Alta River Camping

  Velholdt camping rett utenfor byen Alta. Campingen har en familieatmosfære, og en fin beliggenhet ved Altaelven. For mange som camper her, er dette siste stopp før Nordkapp. Gratis WIFI.