• mt-campingnorge.no
  • mt-campingsnoorwegen.nl
  • mt-campingsnorway.com
  • mt-campingplatzenorwegen.de
Campingplasser i Vest Agder

Campingplasser i Vest Agder

Vest-Agder: Idyllisk natur i det sørligste fylket i Norge

Det vakre fylket Vest-Agder ligger ganske langt sør i Norge. Fylket tilbyr mye variasjon i naturen, fra fjellandskap i nord til kystlandskapet i sør. Det enorme mangfoldet gjør campingplassene i Vest Agder til en flott feriedestinasjon hele året rundt. Les mer

 • anbefales

  Campingplasser i Vest Agder

  Kristiansand Feriesenter

  Virkelig flott og rolig campingplass rett ved sjøen kun 12 km fra Kristiansand sentrum og havn. Campingen ligger også nær Norges største dyrepark.

 • anbefales

  Campingplasser i Vest Agder

  Hamre Familiecamping

  Flott campingplass kun 10km. fra Kristiansand, og nær den største dyreparken i Norge. Campingen ligger rett ved stranden og har gode sanitærforhold. Campingen har også mange lekefasiliteter til barn.

 • anbefales

  Campingplasser i Vest Agder

  Topcamp Sjosanden Mandal

  Moderne camping og hytter ved stranden i Mandal. Nyt et av de vakreste friluftsområdene i Norge, med fantastiske turstier, strender og en koselig Beach Club.

 • anbefales

  Campingplasser i Vest Agder

  Haugen Hytteutleie og Camping

  En vakkert beliggende campingplass i et vannrikt omgivelser. Ideell beliggenhet for å besøke Lysefjord og Kjerag. Paradis for turgåere. Campingplass med mange fasiliteter og ulike hytter.

 • Campingplasser i Vest Agder

  Lindeland Camping

  Liker du hiking og glede deg over naturen. Da er Lindeland Camping stedet å være. For en flott campingplass. Vennlig eier. Velholdt sanitæranlegg.

 • Campingplasser i Vest Agder

  Lindesnes Camping og Hytteutleie

  Vakkert beliggende campingplass rett ved sjøen og 3.5km. borte fra Lindesnes fyr, den sørligste spissen av Norge. Fin utsikt. Hytter, sykler og båter til leie.

 • Campingplasser i Vest Agder

  Lomsesanden Familiecamping Farsund

  Campingplass med en virkelig vakker beliggenhet rett ved sjøen. Med en vakker sandstrand og campingplasser og glamping telt med flott utsikt. I nærheten av den lille byen Farsund.

 • Campingplasser i Vest Agder

  Bortelid Camping Aseral

  Denne velholdte campingplassen med utmerkede sanitæranlegg ligger på et vakkert sted midt i naturen og på fjellet. Åpent hele året, så også et godt valg for vintersport.

 • Campingplasser i Vest Agder

  Apta Camping Farsund

  Vakker campingplass som ligger rett ved Uppstafjord nær den lille byen Farsund. Campingplassen har en fin sandstrand og et innendørs svømmebasseng. Bare 5 minutters kjøretur fra E39.

 • Campingplasser i Vest Agder

  Egenes Camping Flekkefjord

  En vakker campingplass beliggende på en halvøy ved Flekkefjord. Mange vannsportsmuligheter. Kanoer, båter og pedalbåter til leie. Fin sandstrand. Gode sanitæranlegg.

 • Campingplasser i Vest Agder

  Sageneset Feriesenter Sirdal

  Campingplass vakkert beliggende på en halvøy i elven Sira. Store hytter og leiligheter. Lite antall drop-in-plasser. Fin sandstrand. Velvære og innendørs svømmebasseng på campingplassen.

 • Campingplasser i Vest Agder

  Solstrand Camping Lindesnes

  En vakkert beliggende campingplass ved utløpet av lakseelva Audne. Mange sports- og spillfasiliteter. Kun 4.5km. av E39 mellom Kristiansand og Stavanger.

 

Den vakre hovedstaden i fylket: Kristiansand

Hovedstaden i Vest-Agder fylke er Kristiansand. Med en befolkning på 90.000, er dette den største byen i fylket. Denne kystbyen er et utmerket sted å feriere. Kristiansand har et livlig fiskemarked (Fiskebasaren), og du finner flere sjømatrestauranter her. Du finner også mange handlegater og hyggelige uteserveringsområder i byen.

Dyreparken i Kristiansand

Barnefamilier kommer til å kose seg i Dyreparken nær Kristiansand. Dyreparken er Norges største dyrepark, og ligger rundt 11 km nordøst for byen. Dyreparken er hjemmet til mer enn 100 dyrearter, inkludert typiske skandinaviske dyr slik som ulver og reinsdyr. Du finner også siberiske tigre, orangutanger, krokodiller, giraffer og sebraer i parken. Barna kommer til å være helt bergtatt!

Lindesnes halvøy

Fra campingplassene i Vest-Agder kan du lett komme deg til kystkommunen Lindesnes, med sin vakre og ville skjærgård. Norges sørligste punkt ligger i denne kystkommunen. På dette stedet finner du Lindesnes Fyr. Fyret er Norges eldste. I 1656 ble det første norske lyset tenkt på dette stedet. Du får en spektakulær utsikt over den mektige sjøen fra dette fyret. Opplevelsen er spesielt fantastisk når vinden er sterk.

Flere fuglereservater i Mandal

Hvis du ønsker en flott opplevelse i naturen, er det anbefalt å besøke Mandal fra en av campingplassene i Vest-Agder. Du finner flere beskyttede fuglereservater og nydelig naturreservater i området. Den lille byen Mandal er også opphavet til mange kjente kunstnere. I Vigelandshuset finner du kunstverkene til kunstnerne Gustav og Emanuel Vigeland. Et besøk til Mandal Museum er også anbefalt.

Den første norske jernbanen; Setesdalsbanen

Lenger inn i landet, i Vennesla, finner du det første virkelig smale museet i Norge, som kalles Setesdalsbanen. I sommermånedene går et spesielt kulldrevet damplokomotiv på den 8 km lange toglinjen gjennom den vakre Setesdalen. Museet som følger med forteller mer om de mer enn 100 år gamle damplokomotivene, den staselige stasjonsbygningen og de stilige trebilene fra den tiden.

Vest-Agders rike kultur

Fylket Vest-Agder er kjent for sin store kulturscene. Gjennom året har fylket masse festivaler å by på, for unge og gamle. Store artistnavn og kulturpersonligheter både fra Norge og utlandet liker å opptre på disse forskjellige arrangementene. Flere film-, musikk- og matfestivaler arrangeres gjennom året, både i fjellområdene og ved kysten. I Åseral, f.eks., arrangeres Eikerapen Roots Festival. Festivalen tiltrekker seg mange besøkende hvert år.