• mt-campingnorge.no
  • mt-campingsnoorwegen.nl
  • mt-campingsnorway.com
  • mt-campingplatzenorwegen.de
Royal Palace
Operahuset
Akershus Festning

Oslo: Den grønne hovedstaden i Europa (2019)

Visste du at Oslo var Europas grønne hovedstad i 2019?

Med sine nesten 700.000 innbyggere og vakre beliggenhet ved Oslofjorden, er Oslo den største byen i Norge. Tallet dobler seg hvis du inkluderer innbyggerne i nabobyene til Oslo-området. På tross av sin størrelse, er likevel Oslo by sitt sentrumsområde veldig kompakt, og de mange attraksjonene er lett tilgjengelig til fots. Tips: Besøk Oslo Besøkssenter for å få en oversikt over de mange gå- og sykkelturene man kan ta gjennom byen. Oslo Pass, som ikke bare gir deg gratis reisetilgang med offentlig transport i Oslo, men også gir deg tilgang til mer enn 30 forskjellige museer i byen, er også tilgjengelig i Oslo Besøkssenter. På grunn av kampen mot forurensning og engasjementet til å bevare naturreservatene i og rundt byen, ble Oslo oppnevnt til DEN grønne hovedstaden i Europa.

Besøk Oslo

For å besøke alle attraksjonene i Oslo, trenger du minst noen dager. Derfor er det lurt å planlegge på forhånd hva du ønsker å besøke. Du kan også ta en gåtur langs de mange attraksjonene og planlegge hvilke du vil besøke de kommende dagene. Populære attraksjoner er: Vigelandsparken, Vikingskiphuset, Rådhuset, Stortinget, det vakre kongelige slott, den moderne operabygningen og Akershus festning i Oslo havn.

Vigelandsparken og Vikingskipshuset

Vigelandsparken (gratis å besøke) er hjem til mange forskjellige bronse- og steinskulpturer av menneskelige figurer, inkludert “Sinnataggen”. Vel verdt et besøk. Du finner Vigeland Museum ved parkens inngang. I Vikingskiphuset (Vikingskipsmuseet) finner du flere vakre vikingskip: Gokstadskipet, Osebergskipet og Tuneskipet. Her kan du oppleve Norges historie på nært hold.

Rådhuset, Stortinget og Slottet

Via den koselige Karl Johans Gate:

går du forbi Rådhuset (bygningen er – fra utsiden – ikke en av de vakreste bygningene i Oslo, men er karakteristisk for byen, og har mange malerier, veggmalerier og kunst) og den norske parlamentsbygningen Stortinget, ankommer du ved det imponerende Slottet; det kongelige slott i Oslo. Slottet ligger i en stor park (Slottsparken, ikke mindre enn 22 hektar) der du kan ta fine gåturer. Slottet ble bygget til den svensk-norske Kong Karl III Johan i første halvdel av det 19. Århundre, men kongen bor der fortsatt i dag: Kong Harald V. Om sommeren er mange rom i det kongelige slott åpne for besøk gjennom guidet tur.

Operahuset og Akershus Festning i Oslo havn

Det moderne Oslo Opera Hus (“Operahuset”) ligger på et flott sted ved Oslofjordens bredder. Det ble fullført i 2008, og huser Den Norske Opera og Ballett. Under byggingen ønsket de å lage en naturlig overgang mellom vannet og byen. Resultatet ser ut som “et isberg som kommer ut av vannet”. Det som er spesielt med denne bygningen er at du kan gå OPPÅ marmorstaket, og nyte den flotte utsikten. Operahuset organiserer mange konserter, friluftsforestillinger og andre arrangementer. Akershus Festning er den best bevarte middelaldersfestningen i Norge, og ligger i Oslo havn. Denne bygningen fra det 14. Århundre tjente som en festning for å beskytte Oslo by.

Tilgjengelighet og campingplasser nær Oslo

På grunn av sin beliggenhet ved Oslofjorden, kan Oslo lett nås med båt, men byen har også utmerkede tog-, buss- og metroforbindelser, og kan lett nås med bil. Oslo Lufthavn (Gardermoen) ligger omtrent 50km. nord for Oslo. De følgende campingplasser ligger i Oslo-området:

 • anbefales

  Campingplasser i Oslo & Akershus

  Topcamp Bogstad Camping Oslo

  Idyllisk plassert like utenfor Oslo sentrum. Campingen tilbyr deg en kombinasjon av bytur og naturopplevelser, med moderne camping og hytter, 5-stjerners sanitærfasiliteter og gratis WiFi.

 • anbefales

  Campingplasser i Oslo & Akershus

  Topcamp Ekeberg Camping Oslo

  Sommeråpen camping med unik beliggenhet i nærheten av Oslo sentrum og med panoramautsikt over byen, havna og Oslofjorden. Bussholdeplass rett foran campingen.

 • anbefales

  Campingplasser i Viken (Buskerud)

  Odin Camping Royse

  Vakkert beliggende camping på Tyrifjorden, en liten times kjøretur fra Oslo. Camping med store campingplasser, et flott sentralbygg og en veldig fin sandstrand.

 • anbefales

  Campingplasser i Viken (Østfold)

  Olberg Camping

  Koselig campingplass med hyggelige eiere. Beliggenhet på landet i Viken (Østfold) fylke. Campingen har vært et yndet sted for campere i flere år. Den har en fin lekeplass.

 • anbefales

  Campingplasser i Oslo & Akershus

  Slovika Camping

  Campingplass med nye sanitærfasiliteter og vakker beliggenhet rett ved Randsfjord. Campingen ligger en times kjøretur fra Oslo, og Hamar og Lillehammer ligger også i nærheten.