• mt-campingnorge.no
  • mt-campingsnoorwegen.nl
  • mt-campingsnorway.com
  • mt-campingplatzenorwegen.de
Campingplasser i Nord Trøndelag

Campingplasser i Nord Trøndelag

Nord-Trøndelag, skoger, innsjøer, elver og fredelige omgivelser

Nord-Trøndelag er et tidligere fylke i Midt-Norge. I dag er Nord-Trøndelag slått sammen med Sør-Trøndelag, og blitt til Trøndelag fylke. På en måte er ikke skillet mellom Nord- og Sør-Trøndelag så rart. Campingplassene i Nord-Trøndelag ligger i et mye mindre bebodd område av Norge. Men selvfølgelig er det mye å se her også. Les mer

 • anbefales

  Campingplasser i Nord Trøndelag

  Hauganfjaera Camping Frosta

  Camping med vakker beliggenhet på en halvøy rett ved Trondheimsfjorden nær byen Frosta. Utmerkede sanitærfasiliteter. Vakre campingplasser rett ved vannet.

 • anbefales

  Campingplasser i Nord Trøndelag

  Namsos Camping

  Meget velholdt camping med campingplasser både på asfalt og gress, vakre hytter og utmerkede sanitærfasiliteter. Fin beliggenhet ved en innsjø. Gode fiske- og bademuligheter.

 • anbefales

  Campingplasser i Nord Trøndelag

  Koa Camping

  Campingplass med terasser i et nydelig område rett ved fjorden. Campingen har gode sanitærforhold. Du får en flott utsikt over vannet fra campingplassene og hyttene.

 • anbefales

  Campingplasser i Nord Trøndelag

  Vegset Camping Snasa

  Meget velholdt camping med utmerkede sanitæranlegg i nærheten av E6, 45 minutters kjøring nord fra Steinkjer. Campingen har flott beliggenhet ved Snåsavatnet og gode fiskemuligheter.

 • anbefales

  Campingplasser i Nord Trøndelag

  Langnes Camping Grong

  Denne campingen ligger nær E6, men ligger likevel i et stille område rett ved Sanddølaelven. Campingen har flotte sanitærfasiliteter, og er godt vedlikeholdt. Den ligger nær Grong.

 • anbefales

  Campingplasser i Nord Trøndelag

  Guldbergaunet Camping

  Stor campingplass utenfor byen Steinkjer, ved E6 omtrent 120 km nord for Trondheim. Campingen har gratis WIFI, og rom og hytter til leie.

 • anbefales

  Campingplasser i Nord Trøndelag

  Harran Camping

  Camping med pen beliggenhet i sentrum av tettstedet Harran ved E6. Camp ved bredden av elven Namsen hvor du kan fiske etter laks og ørret. Fin lekeplass og minigolfbane på campingen.

 • Campingplasser i Nord Trøndelag

  Follingstua Camping Steinkjer

  Velholdt campingplass rett ved den vakre innsjøen Snåsa nær byen Steinkjer. Populært stoppested for campingturister på vei til Lofoten og Nordkapp.

 • Campingplasser i Nord Trøndelag

  Kolvereid Familiecamping

  Flott velholdt camping med rene sanitærfasiliteter, veldig fine hytter, vakre teltplasser og campingplasser på gress under markise til campingvogner og bobiler. Campingen har gratis WIFI.

 • Campingplasser i Nord Trøndelag

  Leka Motell og Camping

  Vakkert beliggende camping på øya Leka. Campingen er tilgjengelig via Kystriksveien. Campingen er velholdt, og virkelig en fiskers paradis. Det er båter til leie og det er et flott sted for rensing av fisk.

 • Campingplasser i Nord Trøndelag

  Aglen Camping

  Campingplass som ligger rett ved sjøen på Otteroya-halvøya på ca. 40km. fra Namsos. Paradise for dykkere og sportsfiskere. Leiebåter på campingplassen. Camping rett ved sjøen.

 

Den historiske festningen i Stjørdal

Nord-Trøndelag er et slags geografisk vendepunkt. Fra og med denne regionen, minker befolkningen per kvadratkilometer mer og mer jo lenger nord du kommer. Som et resultat av dette, har til og med Stjørdal, den største byen i Nord-Trøndelag, mindre enn 25.000 beboere. Men byen forventes å vokse. Stjørdal har flere attraksjoner. For eksempel finner man Steinvikholm festning fra 1500-tallet på en øy full av skjær. Hver august blir en opera fremført her om erkebiskopen som grunnla festningen. Hegrafortet fra 1910 er nå et krigsmuseum. I tillegg ligger Trondheims flyplass i Stjørdal.

Levanger og Steinkjer

Levanger og Steinkjer er et par mindre byer nær campingplassene i Nord-Trøndelag. Historieelskere har mye å finne på i Levanger. For eksempel står det en 1500 år gammel gravlund her; Alvshaugen. Den ligger på kirkegården ved Alstadhaug kirke, som er bygget flere århundrer senere. Falstadmuseet er til minne om konsentrasjonsleiren som ble etablert her under Andre Verdenskrig. Steinkjer, som ligger 40 km lenger nord, er kjent for sin “Mærekerk” fra 1100-tallet, de nordligste kornåkrene i Europa, tette skoger og store fuglebestander.

Natur i Nord-Trøndelag

Den begrensede befolkningen gir naturen i denne delen av Norge mer en nok av plass. Ikke langt fra Steinkjer ligger for eksempel Blåfjella-Skjærerfjella Naturpark. Parken er karakterisert av fjell som er 1000 meter høye, skoger og torvjord. Faunaen inkluderer fjellrever, rådyr, hjorter og brunbjørner. Det relativt lille naturreservatet Lierne ligger på grensen mellom Norge og Sverige. Bøkeskoger, gauper og kongeørner karakteriserer flora og fauna i dette området. Børgefjell Nasjonalpark ligger lenger nord. Fjell, fjellformasjoner, bøke- og granskoger, innsjøer, bekker og elver definerer landskapet. Vanlige fugler her er snøugler og fiskeørner.

Fisking i Nord-Trøndelag

Norge er det perfekte landet for dem som liker å fiske. Det finnes også mange muligheter til dette på campingplassene i Nord-Trøndelag. Flere elver renner gjennom regionen, som er kjent for sine elver med mye laks, slik som Verdalselva og Stjørdalselva. Den beste norske lakseelva er Namsen, som også er den lengste, med sine 230 kilometer. Den langstrakte innsjøen Snåsavatnet er perfekt for ørretfiskere. Flere av campingplassene i området leier ut båter.

Lokale delikatesser

Alle som ønsker å oppleve Nord-Trøndelag burde selvfølgelig ikke hoppe over mattradisjonene. Det alkoholiske snackset i regionen kalles Karsk. Dette består av hjemmelagde sprittyper blandet med kaffe. I Nord-Trøndelag er folk ofte vant til litt svakere kaffe enn i Sør-Trøndelag. Det er selvfølgelig også mulig å finne smakfulle matretter i dette norske området. Den viktigste retten er Sodd; en suppe med kjøttboller, biff eller sauekjøtt, poteter og gulrøtter.