• mt-campingnorge.no
  • mt-campingsnoorwegen.nl
  • mt-campingsnorway.com
  • mt-campingplatzenorwegen.de
Campingplasser i Finnmark

Campingplasser i Finnmark

Besøk forskjellige høydepunkter i Norge fra en av campingplassene i Finnmark

Det nordligste fylket i Norge er Finnmark. Fylket kalles også det norske Lappland, og tilbyr flere høydepunkter som de fleste eventyrere gjerne vil oppleve før de dør. Tenk bare på å kunne se nordlyset, oppdage den samiske kulturen og besøke Nordkapp. Disse aktivitetene er lett tilgjengelige fra en av campingplassene i Finnmark. Det er nok av ting å oppleve for både unge og gamle i dette flotte fylket i Norge. Les mer

 • anbefales

  Campingplasser i Finnmark

  Kirkeporten Camping

  Velholdt camping i nord som er mest tilgjengelig med bil i verden. Ligger i nærheten av Nordkapp. Diverse hytter og rom til leie. Gangavstand til fiskeværet Skarsvåg.

 • anbefales

  Campingplasser i Finnmark

  Nordkapp Camping

  Flott campingplass med beliggenhet på veien til Nordkapp. Nordkapp Camping ligger en kort halvtimes kjøretur fra Nordkapp, og har alt du trenger for et Nordkapp-besøk. God sanitærforhold.

 • anbefales

  Campingplasser i Finnmark

  Alta River Camping

  Velholdt camping rett utenfor byen Alta. Campingen har en familieatmosfære, og en fin beliggenhet ved Altaelven. For mange som camper her, er dette siste stopp før Nordkapp. Gratis WIFI.

 • Campingplasser i Finnmark

  Altafjord Camping

  Campingplass med terrasser i Langfjordbotn, som ligger langs E6. Beliggenhet rett ved fjorden, omtrent 70 km fra Alta og 320 km fra Nordkapp. Campingen har mange fasiliteter.

 • Campingplasser i Finnmark

  Repvag Camping

  Enkel camping i spesielle omgivelser. Campingen har vakre strender og flotte utsikter. Reinsdyr kommer ofte på besøk. Campingen ligger rett over en times kjøretur fra Nordkapp.

 • Campingplasser i Finnmark

  Stabbursdalen Resort Lakselv

  Vakkert beliggende campingplass på ca. 15km. fra landsbyen Lakselv. Fiskerparadis. Campingplassen ligger rett ved elven. Nye sanitæranlegg. Mange valg i overnattingssteder.

 • Campingplasser i Finnmark

  Ovre Pasvik Camping

  Skal du campe i Norge og leter du etter absolutt fred? Da er Øvre Pasvik Camping DET perfekte stedet å bo. Vakker beliggenhet ved en innsjø. Vennlige og hjelpsomme eiere.

 • Campingplasser i Finnmark

  Karasjok Camping

  Med en vakker beliggenhet innen gangavstand fra den lille byen Karasjok. Velholdt campingplass. God service. I nærheten av elven Karasjohka. Ulike typer hytter til leie.

 • Campingplasser i Finnmark

  Vestre Jakobselv Camping

  Campingplass som ligger i utkanten av Varangerhalvøya nasjonalpark. Nær kysten og landsbyen Vestre Jakobselv. Flott område for fotturer, sykling og fugletitting.

 • Campingplasser i Finnmark

  Kunes Camping

  Ganske ny campingplass mellom Lakselv og Tana i Finnmark-regionen. Mekkaet for fiske av laks, ørret og ørret. Gode sanitæranlegg. Leilighet og rom til leie.

 • Campingplasser i Finnmark

  Storvannet Camping Hammerfest

  Enkel campingplass med flott utsikt. Ligger ved et lite vann i gangavstand fra Hammerfest sentrum. Vennlig leder. Campingplasser rett ved vannet.

 • Campingplasser i Finnmark

  Tana Familiecamping

  Fin campingplass med god beliggenhet for å besøke Varangerhalvøya nasjonalpark. Campingplassen har et stort antall overnattingssteder inkludert hytter, rom og leiligheter.

 • Campingplasser i Finnmark

  Fjordutsikten Motell og Camping

  Enkel campingplass rett ved Porsangerfjorden like utenfor Lakselv sentrum. Vakker utsikt. Ulike overnattingssteder til leie, inkludert rom. Restaurant på campingplassen.

 • Campingplasser i Finnmark

  Olderfjord Turistsenter

  Vakkert beliggende camping mellom Alta og Nordkapp med campingplasser rett ved vannet. Campingen har nyoppussede sanitæranlegg, gratis WIFI og en flott restaurant.

 

Ansikt til ansikt med mer enn 60.000 reinsdyr

Det mange ikke vet, er at Finnmark, eller Lappland, tidligere var bebodd av et folk kalt samer. Dette nomadiske folket ivaretar fortsatt sine tradisjoner. For eksempel kan du besøke byen Karasjok, der det bor 3.000 mennesker, og mer enn 60.000 reinsdyr kan bli sett. Du kan smake på lokale matretter her, og hver turist får et møte med den vennlige og lokale befolkningen. I det samiske museet kan du se flere utstillinger med tradisjonell kunst, klær og verktøy som ble brukt.

Det blir aldri mørkt om sommeren

Finnmarl har et merkelig klima. I tillegg til fylkets utrolige naturlige skjønnhet, er naturen tildekt med masse snø på vinteren. Om sommeren blir det aldri mørkt, og om vinteren er fylket perfekt for å se på nordlyset. Under et besøk til Nordkapp får du flott utsikt fra et fjellplatå på 307 meter over det vakre Nordishavet. Mange kaller dette verdens ende, men heldigvis finner du mange restauranter og butikker her. Siden sola ikke går ned om sommeren, er det lurt å besøke Nordkapp da.

Planlegg ulike vinteraktiviteter i Alta

For de som liker å tilbringe tid ute blant folk, tilbyr Finnmark også nok av valgmuligheter. Et besøk til den største byen i fylket, Alta, er et veldig klokt valg, og burde være inkludert i reiseplanene dine. Fra en av campingplassene i Finnmark kan du kjøre snøscooter, og ri på hest, gjennom et tykt lag med snø. På sommeren er fylket perfekt for en fin gåtur, en eventyrlig campingferie eller en avslappende sykkelferie. I fylket kan du se flere hulemalerier fra Steinalderen, eller besøke et trendy ishotell.

En nydelig kirke og et livlig bysentrum i Hammerfest

I tillegg til et besøk til Alta, er byen Hammerfest også verdt et besøk. Dette er en gammel by, men mange av de gamle bygningene har dessverre forsvunnet gjennom tidene. Det som står igjen er blant annet en nydelig kirke med geometriske former. Du kan se forskjellige utstillinger på museet, for eksempel om byens historie og om polekspedisjoner.