• mt-campingnorge.no
  • mt-campingsnoorwegen.nl
  • mt-campingsnorway.com
  • mt-campingplatzenorwegen.de
Campingplasser i Finnmark

Campingplasser i Finnmark

Besøk forskjellige høydepunkter i Norge fra en av campingplassene i Finnmark

Det nordligste fylket i Norge er Finnmark. Fylket kalles også det norske Lappland, og tilbyr flere høydepunkter som de fleste eventyrere gjerne vil oppleve før de dør. Tenk bare på å kunne se nordlyset, oppdage den samiske kulturen og besøke Nordkapp. Disse aktivitetene er lett tilgjengelige fra en av campingplassene i Finnmark. Det er nok av ting å oppleve for både unge og gamle i dette flotte fylket i Norge. Les mer

 • anbefales

  Campingplasser i Finnmark

  Alta River Camping

  Goed verzorgde camping net buiten het stadje Alta. Familiaire sfeer. Mooie ligging aan Altaelva rivier. Voor veel kampeerders laatste stop voor de Noordkaap. Gratis WIFI.

 • anbefales

  Campingplasser i Finnmark

  Nordkapp Camping

  Flott campingplass med beliggenhet på veien til Nordkapp. Nordkapp Camping ligger en kort halvtimes kjøretur fra Nordkapp, og har alt du trenger for et Nordkapp-besøk. Campingen har gode sanitærforhold.

 • anbefales

  Campingplasser i Finnmark

  Olderfjord Turistsenter

  Vakkert beliggende camping mellom Alta og Nordkapp med campingplasser rett ved vannet. Campingen har nyoppussede sanitæranlegg, gratis WIFI og en flott restaurant.

 • anbefales

  Campingplasser i Finnmark

  Altafjord Camping

  Campingplass med terrasser i Langfjordbotn, som ligger langs E6. Beliggenhet rett ved fjorden, omtrent 70 km fra Alta og 320 km fra Nordkapp. Campingen har mange fasiliteter.

 

Ansikt til ansikt med mer enn 60.000 reinsdyr

Det mange ikke vet, er at Finnmark, eller Lappland, tidligere var bebodd av et folk kalt samer. Dette nomadiske folket ivaretar fortsatt sine tradisjoner. For eksempel kan du besøke byen Karasjok, der det bor 3.000 mennesker, og mer enn 60.000 reinsdyr kan bli sett. Du kan smake på lokale matretter her, og hver turist får et møte med den vennlige og lokale befolkningen. I det samiske museet kan du se flere utstillinger med tradisjonell kunst, klær og verktøy som ble brukt.

Det blir aldri mørkt om sommeren

Finnmarl har et merkelig klima. I tillegg til fylkets utrolige naturlige skjønnhet, er naturen tildekt med masse snø på vinteren. Om sommeren blir det aldri mørkt, og om vinteren er fylket perfekt for å se på nordlyset. Under et besøk til Nordkapp får du flott utsikt fra et fjellplatå på 307 meter over det vakre Nordishavet. Mange kaller dette verdens ende, men heldigvis finner du mange restauranter og butikker her. Siden sola ikke går ned om sommeren, er det lurt å besøke Nordkapp da.

Planlegg ulike vinteraktiviteter i Alta

For de som liker å tilbringe tid ute blant folk, tilbyr Finnmark også nok av valgmuligheter. Et besøk til den største byen i fylket, Alta, er et veldig klokt valg, og burde være inkludert i reiseplanene dine. Fra en av campingplassene i Finnmark kan du kjøre snøscooter, og ri på hest, gjennom et tykt lag med snø. På sommeren er fylket perfekt for en fin gåtur, en eventyrlig campingferie eller en avslappende sykkelferie. I fylket kan du se flere hulemalerier fra Steinalderen, eller besøke et trendy ishotell.

En nydelig kirke og et livlig bysentrum i Hammerfest

I tillegg til et besøk til Alta, er byen Hammerfest også verdt et besøk. Dette er en gammel by, men mange av de gamle bygningene har dessverre forsvunnet gjennom tidene. Det som står igjen er blant annet en nydelig kirke med geometriske former. Du kan se forskjellige utstillinger på museet, for eksempel om byens historie og om polekspedisjoner.