• mt-campingnorge.no
  • mt-campingsnoorwegen.nl
  • mt-campingsnorway.com
  • mt-campingplatzenorwegen.de

Trondheim: den største landsbyen i Norge

Vakre gamle trefargede lagre, den fantastisk Nidarosdomen og et koselig sentrum, go visit Trondheim!

Med sine nesten 200.000 innbyggere, er Trondheim den tredje største byen i Norge etter Oslo og Bergen. Og likevel føles det ikke som en stor by. Byen er romslig, og med masse grønt, mange parker og vannattraksjoner får du ikke følelsen av å være i en. Dette er forsterket av atmosfæren som skapes av de omtrent 30.000 studentene. Forresten: Trondheim pleide å være Norges hovedstad, og var da kalt Nidaros.

Besøk Trondheim

De vakre, gamle og vakkert malte varehusene langs Nidelva er populære fotoobjekt i Trondheim. Du kan ta det flotte bildet av den høyt elskede Gamle Bybro, den gamle bybroen av tre. Hvis du er i Trondheim, burde du definitivt ta en titt på Trampe Sykkelheis i Bakklandet distriktet. Du setter din høyre fot i et slags styringssystem som fører deg på din sykkel til toppen av en bratt bakke. Hvis du liker uteserveringer eller noe å spise på en fin restaurant, er Nedre Elvehavn distriktet anbefalt.

Nidarosdomen

Den største attraksjonen i Trondheim er den store Nidarosdomen (med plass til 1.800 kirkegjengere), den nordligste gotiske katedralen i verden. Byggingen av den varte ikke mindre enn 230 år, og den stod ferdig i år 1300. Du kan få guidede turer om sommeren. Tips: Bestill guidet tur før ankomst, eller med en gang du ankommer Trondheim, så du først kan utforske byen, og deretter besøke katedralen. Og ikke glem å ta de 172 (!!) trinnene til toppen, for utsikten over Trondheim fra Nidarosdomen er uforglemmelig.

Fort Kristiansten, Stiftsgården og Munkholmen

Fort Kristiansten er en av Trondheims mest populære attraksjoner, og tilbyr besøkende ikke bare et glimt inn i Trondheims historie, men også en spektakulær utsikt over byen. Ønsker du å vite når Fort Kristiansten er åpen? Se om det norske flagget på fortet flagger, som kan ses fra en stor del av byen. Det største trepalasset i Skandinavia, Stiftsgården, ligger midt i Trondheim sentrum. Det er mulig å få guidede turer om sommeren. Den tidligere festningen og fengselet Munkholmen ligger på en øy i Trondheimsfjorden, og tjener for tiden som en turistattraksjon. Munkholmen er åpen fra mai til september.

“Grensen” mellom Nord- og Sør-Norge

Trondheim ligger ikke egentlig midt i Norge, men byen er fortsatt sett på av mange som grensen mellom Nord- og Sør-Norge. Det er 900km. til Norges sørligste punkt (Lindesnes), og til Norges nordligste punkt er det omtrent 1.600km. Kanskje en grunn til at Trondheim blir sett på som grensen er at Norge er på sitt smaleste nord for Trondheim?

Tilgjengelighet og campingplasser nær Trondheim

Trondheim kan lett nås med båt (inkludert Hurtigruten), buss og bil, og har også en flyplass som ligger en halv times kjøretur øst for byen. Følgende campingplasser ligger i nærheten av Trondheim:

 • anbefales

  Campingplasser i Sør-Trøndelag

  Trasavika Camping

  Flott campingplass med en liten sandstrand og fin utsikt over Trondheimsfjorden. Det går buss til Trondheim fra stoppet nær campingen. Campingen har veldig fine hytter!

 • Campingplasser i Sør-Trøndelag

  Storsand Gard Camping

  Campingen har en ideell beliggenhet dersom du ønsker å besøke den vakre byen Trondheim. Du finner et buss stopp foran campingen, og den har gratis WIFI. Campingen har mange overnattingsmuligheter.

 • anbefales

  Campingplasser i Sør-Trøndelag

  Storen Camping

  Campingplass med beliggenhet rett ved “lakse”-elven Gaula, med sykkel- og gangavstand til tettstedet Støren ved E6. Området er utmerket for gåturer og fisketurer, og har gratis WIFI.