• mt-campingnorge.no
    • mt-campingsnoorwegen.nl
    • mt-campingsnorway.com
    • mt-campingplatzenorwegen.de
Flam Aurlandsfjord
Flam cruiseships and station
Flamsbana

Flåm: Hvordan en liten bygd kan være stor

Den bratteste togruten, daglige ankomne cruiseskip og et imponerende miljø, Flåm har det

Flåm har bare 500 innbyggere, og likevel reiser folk over hele verden til bygda Flåm og Flåmsbanen, en av de mest spektakulære togturene i verden. I tillegg til dette, ligger Flåm i et miljø som så vakkert at det kan ta pusten fra en på enden av Aurlandsfjorden; en fjord som er forbundet med Sognefjorden. Det ligger mange attraksjoner i nærheten, slik som det historiske sentrumet til Lærdal, med vakre trebygninger, den imponerende Nærøyfjorden og “geitebygda” Undredal. Med alle denne skjønnheten, er det ikke overraskende at Flåm tiltrekker seg rundt 500.000 turister i året.

Flåmsbana

Flåmsbana er den bratteste (vanlige) togbanen i verden, og går fra Flåm til Myrdal stasjon, der du kan ta tog videre til Oslo eller Bergen. For å gi deg en idé: Flåm ligger rett ved fjorden, og Myrdal ligger på nesten 900 meters høyde. Banen er 20km. lang, med en stigningsprosent på rundt 5,5 %. En tur retur billett i høysesongen koster rundt NOK 600 (i 2019). Tips: Hvis du bestiller en togreise tidlig på morgenen, eller på kvelden, er ikke bare prisene lavere, men det er også stillere i vognen.

Rallarvegen

Mange sykkelentusiaster har sikkert hørt om Rallarvegen, en av de mest populære og vakreste sykkelveiene i Norge. Sykkelveien er totalt 82 km. lang, men kan også sykles i etapper. For eksempel kan du ta Flåmsbanen fra Flåm til Myrdal, leie sykler der, og så sykle tilbake til Flåm (ca. 20km). Hvis du følger den lange versjonen av sykkelveien på 82km., får du se flotte utsikter og imponerende natur:

Cruise skip

Like spektakulære er cruise skipene som ligger til kai i Flåm. Det er ganske sannsylig at du vil se et av disse, siden mer enn 100 cruise skip kommer inn hvert år. Turister på cruise skipene ser ikke så mye av Flåm (unntatt toget). De går ofte rett mot Flåmsbana... Hvis du ønsker å vite når det neste cruise skipet ligger til kai i Flåm: flam-norway-cruise-ship-schedule-2021

Tilgjengelighet og campingplasser i og i nærheten av Flåm

Flåm ligger ved E16, som går fra Oslo til Bergen. Dette er en vei som også er åpen om vinteren. Veien har mange tuneller for å muliggjøre dette. Hvis du kommer fra Oslo, får du umiddelbart sett den største tunellen i Lærdal: den 24,5 km lange Lærdalstunellen er den lengste biltunellen i verden. Det ligger deretter en liten en ved Flåm, etter Flåm en på 6 km, så kommer Gudvangen tunellen på 11,5 km, og i retning Voss og mellom Voss og Bergen har du fortsatt mange tuneller å kjøre gjennom.

I og nær Flåm er det noen fine campingplasser: