• mt-campingnorge.no
    • mt-campingsnoorwegen.nl
    • mt-campingsnorway.com
    • mt-campingplatzenorwegen.de
Gamle Stavanger
Stavanger Havn
Preikestolen

Besøk Stavanger og hike til den spektakulære klippen Preikestolen

Hvis du er i Stavanger-området, bør du absolutt besøke gamlebyen og ta en tur til Preikestolen

Sentrum av Stavanger og området rundt Stavanger er veldig vakkert, med det absolutte høydepunktet: en spasertur til den spektakulære klippen Preikestolen. Det er ikke uten grunn Preikestolen har blitt kåret til verdens vakreste utsiktspunkt av Lonely Planet. Virkelig et must å få med seg! På grunn av byggingen av den nye 14.3 km. undervannstunnelen “Ryfylketunnelen” er Preikestolen mye lettere og raskere å komme seg til fra Stavanger. I Stavanger bør du absolutt besøke den vakre Stavanger Domkirke og gamlebyen i Stavanger: Gamle Stavanger.

Besøk Stavanger

Den vakre byen Stavanger ligger på vestkysten av Norge og er mest kjent som "oljehovedstaden" i Europa. Stavanger er også en studentby, som skaper en spesiell livlig atmosfære i byen. Du vil også finne mange underholdningssteder og koselige uteserveringer i byen. Stavanger er dessuten kjent som en kulturrik by. Ikke bare har den mange museer (inkludert Stavanger Museum of Visual Arts). Du vil også finne mange kunstgjenstander i selve byen. Det absolutte høydepunktet er gamlebyen i Stavanger, Gamle Stavanger. Her finner du den største samlingen av trehus i Europa. Ta deg tid til å spasere langs de ikke færre enn 170 gamle - for det meste hvite - husene.

Vakre strender i nærheten av Stavanger

Kystlinjen ved Stavanger er veldig vakker og byr på fantastiske turmuligheter. Det er mindre kjent at det finnes vakre strender i umiddelbar nærhet av Stavanger. Perlehvite strender som "Hellestøstranden", hvor det hvert år arrangeres en stor dragefestival, "Orrestranda", den lengste stranden i Norge og strendene "Solastranden" og "Borestranda", som er veldig populære blant surfere:

Disse strendene ligger alle i Jæren-området og ligger på en total kystlinje på ikke mindre enn 70km. Sterkt anbefalt å besøke!

Fottur til Preikestolen

Turen til den spektakulære klippen Preikestolen (”Preikestolen”) er en av de mest populære turene i Norge. Du finner Preikestolen omtrent 8 km. fra parkeringsplassen, og turen tar deg, frem og tilbake, omtrent 4 timer. Fra klippen har du en fantastisk utsikt over det vakre området, de omkringliggende fjellene og Lysefjorden, som ligger omtrent 600 meter under deg. Når du har kommet til klippen, kan du ta veldig fine bilder fra litt høyere posisjon. Om sommeren, spesielt i juli, kan det være veldig travelt i godt vær. Det anbefales derfor å besøke Preikestolen, hvis mulig, utenfor høysesongen og starte turen tidlig på morgenen.

Tilgjengelighet og campingplasser i og rundt Stavanger

Stavanger er lett tilgjengelig med bil via kystveien E39. I tillegg har byen en flyplass, og har gode tog- og bussforbindelser. Det finnes en rekke fine campingplasser i og rundt Stavanger: