• mt-campingnorge.no
    • mt-campingsnoorwegen.nl
    • mt-campingsnorway.com
    • mt-campingplatzenorwegen.de
Tromso bridge
Tromso Mainstreet
Northern Light Tromso

Tromsø, den største byen i Nord-Norge

Tromsø, den største byen i Nord-Norge

Tromsø, med bare rett over 75.000 innbyggere, er den største byen i Nord-Norge. Årsaken til dette antallet innbyggere er blant andre at mange studenter bor i og rundt byen. Studentene gir byen en spesiell atmosfære. Byen er også kjent som Nordens Paris. Her finner du en fin handlegate med flere butikker, flere handlesentre (inkludert et rett utenfor byen: Jekta Storsenter med mer enn 50 butikker), gode restauranter, koselige uteserveringssteder og et livlig natteliv.

Attraksjoner i Tromsø

I tillegg til de forskjellige museene (slik som Polarmuseet og Tromsømuseet), er Ishavskatedralen det største trekkplasteret i byen. Denne ganske moderne bygningen har en 35 meter høy glassvegg. Det nydelig fargede glassvinduet har en overflate på ikke mindre enn 140 m2. I perioden når midnattssolen er synlig, holdes det en midnattskonsert hver kveld (fra 23.30 til midnatt). Denne er veldig flott!

Fjellheisen

Fjellheisen er navnet til taubanen som kjører deg nesten til toppen av fjellet Fløya. Når du er på toppen, får du en flott utsikt over Tromsø, fjorden og fjellene rundt:

Når du koser deg på den koselige terrassen til restauranten der oppe, får du se hvor nydelig naturen er her i Nord-Norge.

Midnattssol og Nordlyset

Tromsø ligger ca. 350 kilometer nord for polarsirkelen. Her går ikke solen ned fra slutten av mai til midten av juli, og midnattssolen er klart synlig.

De mange turistene som besøker Tromsø om vinteren, kommer hovedsakelig for å se Nordlyset, siden Tromsø ligger i et område der Nordlyset er oftest å se. Deler av Canada og Grønlands innland er også i den samme sonen. I tillegg hjelper det godt at Tromsø har en flyplass rett utenfor byen, for om vinteren er ikke veiene risikofrie.

Tilgjengelighet i Tromsø

Tromsø er lett tilgjengelig via E6, og deretter en time på E8. Du finner ingen togstasjon i Tromsø, men det finnes gode bussforbindelser med NOR-WAY Bussekspress. Rett utenfor byen ligger det en flyplass. Tromsø er også lett tilgjengelig via vannveien, for eksempel med Hurtigruten, også om vinteren.

Campingplasser i Tromsø

Du finner flere campingplasser rundt Tromsø som også er åpne om vinteren, og som i tillegg til campingplasser, tilbyr hytter og (luksus)-bungalower: