• mt-campingnorge.no
  • mt-campingsnoorwegen.nl
  • mt-campingsnorway.com
  • mt-campingplatzenorwegen.de
Ramberg
Laupstad
Henningsvaer

Lofoten: Oppdag denne vakre øygruppen

Hvis du er ute etter flott natur, Bounty strender og koselige fiskevær i Norge, bør du absolutt besøke Lofoten.

Lofoten-skjærgården er en av Norges største attraksjoner. Lofoten har ikke mindre enn 80 øyer med flott natur, strender fulle av “naturskatter” og sjarmerende fiskebygder som Reine, Nusfjord og Henningsvær.

Strender fulle av “naturskatter”

Du finner vakre strender fulle av “naturskatter” på Ramberg, Undstad, Grimsøy, Utakleiv, Flakstad og Rørvik. Her kan du ta nydelige gåturer på strendene, og nyte den vakre utsikten. Strendene er også ideelle til å nyte midnattssolen om sommeren, og til å se på nordlyset om vinteren.

Ferge

Hvis du ønsker å besøke Lofoten, kan du gjøre dette med ferge. For eksempel kan du ta ferge fra Bodø til Moskenes, eller fra Skutvika til Svolvær, eller fra Bognes til Lodingen. Tips: Velg Bodø – Moskenes fergen. Du ankommer da en av de sørligste øyene i Lofoten, og kan deretter kjøre nordover gjennom E10, og av på E6 rett nord for Narvik (enten nordover mot Nordkapp eller sørøver mot Trondheim). En tur fra Lofoten til Vesterålen-skjærgården er også høyt anbefalt.

Værmeldinga

Råd: Prøv å besøk Lofoten i godt vær. Sjekk derfor værmeldinga godt i forveien. Vær oppmerksom på at du ikke er den eneste som vil reise til Lofoten når været er fint. Når været på Lofoten er fint, blir plutselig alle campingplassene i Bodø helt tømt, og havna i Bodø veldig full. Så vær på tida. Eller bestill i forveien.

Overnatting

Du kan overnatte på en av de mange campingplassene i Lofoten, men du burde også tilbringe en natt i en tradisjonell rorbu, en hytte på stylter på vannet som pleide å bli brukt primært som en hytte for fiskere, men som nå i større grad blir utleid som en plass å overnatte for turister.

Noen fine campingplasser i Lofoten (fra nord til sør):

 • anbefales

  Campingplasser i Nordland (Nord), Lofoten og Vesterålen

  Sandsletta Camping

  Campingplass med veldig fin beliggenhet en kort halvtimes kjøretur fra Svolvær. Campingen har en flott restaurant “Lappland style”. Eieren er hyggelig og du får gratis WIFI.

 • anbefales

  Campingplasser i Nordland (Nord), Lofoten og Vesterålen

  Kabelvag Feriehus og Camping

  Kun 2 km fra Kabelvåg sentrum, og i nærheten av E10, ligger denne flotte campingen med utmerkede sanitærfasiliteter og fine overnattingsmuligheter. Campingen har gratis WIFI.

 • anbefales

  Campingplasser i Nordland (Nord), Lofoten og Vesterålen

  Brustranda Sjocamping

  Langt unna bråket og travelheten på E10, ligger denne vakkert beliggende campingplassen i imponerende omgivelser rett ved sjøen. Campingen har en koselig restaurant og fin kiosk.

 • anbefales

  Campingplasser i Nordland (Nord), Lofoten og Vesterålen

  Ramberg Gjestegard Lofoten

  Denne velholdte campingplassen ligger i en fantastisk, vakker beliggenhet i utkanten av landsbyen Ramberg på E10. Rett på en diger sandstrand. Restaurant på campingplassen.

 • anbefales

  Campingplasser i Nordland (Nord), Lofoten og Vesterålen

  Moskenes Camping Lofoten

  Denne campingplassen ligger på et utrolig vakkert sted rett ved sjøen. Fra bobilen har du utsikt over Vestfjorden. Gode sanitæranlegg. Lite antall hytter til leie.