• mt-campingnorge.no
  • mt-campingsnoorwegen.nl
  • mt-campingsnorway.com
  • mt-campingplatzenorwegen.de
Bryggen
Floibanen
Fisketorget

Bergen: En nydelig by på vestkysten av Norge

Bergen: den vakreste og største byen på den norske vestkysten

Den nydelige byen Bergen ligger mellom 7 fjell på vestkysten av Norge. Den er spesielt kjent for sine trebygninger med flotte farger på havna: Bryggen. I nærheten av Bryggen finner du også fiskemarkedet, og en attraksjon som du burde få med deg når været er fint er en tur med Fløibanen. Gå rundt i byen, ta deg en hvil i den fargerike Byparken:

, og nyt utsikten over fjellene rundt.

Bryggen

Disse tidligere kjøpmannshusene kan bli funnet på havna til Bergen, og er nesten umulig å overse, siden hver bygning har en egen farge. Bryggen har nå blitt inkludert på UNESCOS Verdensarvsliste. Du finner nå mange turistbutikker, restauranter og museer der.

Bergen fiskemarked

Fiskemarkedet i Bergen (Fisketorget) er åpent hver dag fra 07.00 til 16.00, og i sommermånedene til og med til 21.00. Nå for tiden selges ikke bare fisk, men også blomster, frukt, grønnsaker og suvenirer. På internett kan du fortsatt se at det blir sagt at “det er ingen norske fiskeselgere igjen”, men at det for det meste er spanjoler, italienere og asiatere som prøver å selge fisk. Jeg har hørt fra andre at hvem som står og selger i fiskebodene kommer an på hvilke store cruise skip som er innom. Hvis ca. 3.000 italienere blir sluppet av et cruise skip på Bryggen, er de som står der... du vet!

Fløibanen

Fløibanen er taubanen som tar deg til toppen av fjellet Fløyen (300 m). Bare turen opp, med 3 stopp på veien, er allerede verdt det, på grunn av panoramavinduene i vogna. Men når du først er oppe, er utsikten over Bergen virkelig fantastisk. Sjekk værmeldinga på forhånd, så du vet at været ikke er dårlig når du tar turen. Tips: Ta en enveisbillett opp, og gå ned gjennom parken til byen.

Tilgjengelighet og campingplasser i og i nærheten av Bergen

Bergen sentrum kan lett nås med bil gjennom E39 og E16. Bergen har en flyplass og en togstasjon, og det er gode buss- og trikkeforbindelser der. Men du kan også nå Bergen på vannet. For eksempel kan du ta ferga fra Hirtshals med Fjordline eller ta Hurtigruten. Råd: Tilbring natten på en av våre campingplasser rundt Bergen, og ta deretter bussen eller trikken inn mot sentrum. Noen fine campingplasser i og i nærheten av Bergen:

 • anbefales

  Campingplasser i Vestland (Hordaland)

  Lone Camping Bergen

  En perfekt campingplass å besøke hvis du ønsker å ta turen til den nydelige byen Bergen. Du finner busstopp rett foran campingen. God sanitæranlegg, og campingplasser på både grus og gress.

 • anbefales

  Campingplasser i Vestland (Hordaland)

  Skogtun Camping Fjell

  Hvis du camper med et telt eller en minibuss, er dette et av de vakreste campingplasser i Norge. Campingen har en flott utsikt over sjøen, Busstopp i nærheten for å besøke den vakre byen Bergen.

 • anbefales

  Campingplasser i Vestland (Hordaland)

  Voss Camping

  En vakkert beliggende campingplass i gangavstand fra Voss sentrum. Veldig gode sanitærfasiliteter. Beliggenhet ved Vangsvatnet. Ved siden av campingen finner du et svømmebasseng med sklier.