• mt-campingnorge.no
    • mt-campingsnoorwegen.nl
    • mt-campingsnorway.com
    • mt-campingplatzenorwegen.de
Campingplasser i Oslo & Akershus

Campingplasser i Oslo & Akershus

Campingplasser i Oslo og Akershus: en god blanding av kunst, kultur og historie i den norske hovedstaden

Disse fine campingplassene ligger i fylket Oslo og Akershus, nær Oslo, Norges hovedstad. Med sine 750.000 innbyggere (2021), er dette også den største byen i Norge. I tillegg til en god blandling av kunst, kultur og historie, har hovedstaden og området rundt i Sørøst-Norge vakre fjell og daler. Les mer

 

Det staselige Akershus Slott

En dagstur til Akershus Slott er en anbefalt tur fra campingplassene i Oslo og Akershus. Slottet fra 1200-tallet ligger på Oslo havn, nær Aker Brygge. I begynnelsen ble Akershus Slott brukt som et middelaldersk slott og et kongelig hjem. I senere tid, fra 1592, ble bygningen en festning, fullt utstyrt med kanoner. Dette ble gjort for å sikre at inntrengere ble holdt ute. Mellom 1637 og 1648 ble Akershus Slott omgjort til et renessanseslott. Bygningen tjener som museum i dag. Her finner du slottets vakreste rom, det kongelige mausoleet, en kirke og gamle bygningsmodeller av slottet.

Slottet, Det Kongelige Slott i Oslo

På enden av Karl Johans gate, nær universitetsbygningen, ligger det vakre Slottet. Det Kongelige Slott er en av de viktigste bygningene i Norge, og er et symbol for den norske historien fra og med 1814. Slottet ble bygget på første halvdel av 1800-tallet som den norske residensen til den svensk-norske kongen Kong Karl III (Karl XIV Johan av Sverige). For tiden tjener det som Kongen av Norges bosted. Det Kongelige Slott ble designet av den danske arkitekten Hans Ditlev Franciscus Linstow. Den massive bygningen ligger på en bakketopp som kalles Bellevue. Slottet er bygget i neoklassisk stil, og har bemerkelsesverdig glatt overflate. På sommeren foregår det guidede turer i de vakreste rommene i Slottet, slik som rådskammeret, speilrommet, familiespisesalen, den lille seremonihallen, den store hallen, slottskapellet og fuglerommet.

Oppdag historien til vikingene i Vikingskipsmuseet

Vikingene spiller en viktig rolle i skandinavisk historie. Derfor finnes det også flere museer med etterlevninger etter dette nordiske folket i Oslo. Vikingskipsmuseet er kanskje det mest kjente av disse. Museet er en del av Universitetet i Oslo, og inkluderer Gokstadskipet og Osebergskipet. Disse vikingskipene ble funnet på gravlunder flere steder i Norge, og dateres fra 800-tallet. I tillegg ble flere av utstillingsobjektene funnet i gamle vikinggraver. Besøk museet og opplev historien til dette stolte folket i nord.

Gå på shopping i Karl Johans gate

Oslos hovedgate er Karl Johans gate. Denne gaten, oppkalt etter Kong Karl Johan, knytter togstasjonen sammen med Det Kongelige Slott. På gåturen i denne gaten kommer du til å passere det norske parlamentet Stortinget og den gamle Domkirken. Den østre delen av gaten var en del av den originale byen, som ble designet av Kong Christian IV. Den vestre delen ble bygget først etter Det Kongelige Slott ble konstruert. Etter Stortinget ble bygget, ble gaten satt sammen, og oppkalt etter kongen. Gaten er den viktigste handlegaten i Oslo. Du finner alle de internasjonale kjedene her, men også koselige autentiske norske butikker.