• mt-campingnorge.no
  • mt-campingsnoorwegen.nl
  • mt-campingsnorway.com
  • mt-campingplatzenorwegen.de

Campingplasser i Troms

Troms: Campingferie over polarsirkelen

Troms er en av de nordligste fylkene i Norge, og ligger et stykke over polarsirkelen. På grunn av dette er sommermånedene de fineste for de som vil feriere på en campingplass i Troms. Nyt fjellandskapet, midnattsolen og spesiell flora og fauna. Les mer

 • anbefales

  Campingplasser i Troms

  Fjordbotn Camping

  Vakkert beliggende familiecampingplass rett ved Stonesbotnfjorden i Senja-området, rett over en times kjøretur (og båttur) fra Tromsø. Campingen har nydelige omgivelser og nye sanitæranlegg.

 • anbefales

  Campingplasser i Troms

  Tromso Lodge og Camping

  Velholdt camping med gangavstand til det livlige sentrum av Tromsø. Campingen har en flott sentralbygning med mulighet for frokostbuffé, samt et omfattende utvalg av hytter.

 • anbefales

  Campingplasser i Troms

  Basecamp Birtavarre Camping

  Romslig camping med enkle fasiliteter nær E6 i Birtavarre. Flott sted å overnatte hvis du er på vei til Nordkapp. Campingen har hytter til leie.

 • anbefales

  Campingplasser i Troms

  Gullesfjord Camping

  Flott campingplass med sentral beliggenhet mellom Lofoten og Vesterålen – i et imponerende område rett ved fjorden. Campingen leier ut padlebåter og robåter.

 • anbefales

  Campingplasser i Troms

  Svensby Tursenter

  Har du både Nordkapp og Tromsø på ønskelisten, så ta den korte veien via Svensby Tursenter, med sin vakre beliggenhet, fantastisk utsikt og gode sanitærfasiliteter.

 • anbefales

  Campingplasser i Troms

  Olderelv Camping Skibotn

  Denne meget velholdte campingplassen ligger langs E6 nær Skibotn sentrum. Campingplassen har mange fasiliteter, inkludert en snackbar, en stor lekeplass, minigolf og gratis WIFI.

 • anbefales

  Campingplasser i Troms

  Lapphaugen Turiststasjon

  Fin camping i imponerende omgivelser like ved E6 i Troms -regionen, en halv times kjøretur nord for Narvik med hyggelig restaurant, gratis WIFI og flotte overnattingsmuligheter.

 • anbefales

  Campingplasser i Troms

  Fosseng Camping Bardu

  Koselig liten familiecamping langs E6 i Troms-regionen omtrent mellom Narvik og Tromsø. Campingen har ulike hytter og glampingtelt til leie og vakre omgivelser.

 • anbefales

  Campingplasser i Troms

  Arctic Fjordcamp Burfjord

  Meget velholdt camping ca 800 meter fra E6. Campingen er fredelig stille, og har flott utsikt over fjorden og de snødekte toppene. I tillegg har den familie-atmosfære og gode sanitærfasiliterer.

 • anbefales

  Campingplasser i Troms

  Skittenelv Camping

  Flott campingplass kun 25 km unna Tromsø. Campingen ligger rett ved fjorden, på en nydelig plass med vakker utsikt. Campingen har svømmebasseng og vannsklie.

 • Campingplasser i Troms

  Elvelund Camping Sjovegan

  Camping med vakker beliggenhet og campingplasser rett ved vannet. Campingen er ved en elv, og rett ved fjorden, med gangavstand til tettstedet Sjøvegan i Troms fylke.

 • Campingplasser i Troms

  Skatvik Camping Senja

  Nydelig beliggenhet på øya Senja i nærheten av Ånderdalen Nasjonalpark. Camping rett ved sjøen. For en utsikt! Miljøet er ideelt for flotte turer. Vennlige eiere.

 • Campingplasser i Troms

  Malselvfossen Feriesenter

  Stor campingplass som ligger på en halvøy mellom 2 elver i Troms-regionen. Mange fasiliteter inkludert svømmebasseng med sklie. Innen gangavstand fra Målselvfossen.

 • Campingplasser i Troms

  Brennfjell Camping

  Vakkert beliggende campingplass rett ved Skibotnelva. Imponerende omgivelser. Gode tur- og fiskemuligheter. Badstue og badestamp tilgjengelig. Vennlige eiere.

 • Campingplasser i Troms

  Bjorkenes Camping

  Godt vedlikeholdt campingplass i et rolig område. Ligger ved lakseelv. Naturlige omgivelser. Gode tur- og fiskemuligheter. Antall hytter og rom til leie. Vennlige eiere.

 

Naturen i Troms

Naturelskere kommer til å ha det fint i Troms. På grunn av sin nordlige beliggenhet og lengde, er det et av Norges minst befolkede fylker. I tillegg er Troms også et av de mest urørte fylkene i Norge. Kystlinjen, som karakteriseres av øyer og fjorder, forandrer seg til fjellområder på innlandet. Lyngenfjellene er de mest fotogene av disse. Med Jiehkkevárri på over 1800 meter, har disse fjellene den høyeste fjelltoppen i fylket. Karakteristiske landdyr for Troms er elg, reinsdyr og brunbjørn. Spekkhoggere, knølhvaler og spermhvaler kan av og til ses i Andfjorden.

Sommerklimaet i Troms

Sommerne varer noen få måneder nord for polarsirkelen. Gjennomsnittstemperaturen er da mellom 15 og 20 grader Celsius. Likevel forekommer også varmere dager. Været som kan forventes på campingplassene i Troms avhenger av deres beliggenhet. For eksempel; i og rundt fylkets hovedstad Tromsø er temperaturene litt høyere pga. Den nord-atlantiske golfstrømmen. Denne strømmen bærer med seg varmt sjøvann langs kysten, som resulteter i et overraskende mildt klima. Midnattssolen er tilstede fra slutten av mai til midten/slutten av juli.

Tromsø, Nordens Paris

Tromsø kalles også Nordens Paris. Det meste av byen ligger på en øy. Den lokale flyplassen ligger også der. Øya Tromsøya er forbundet med fastlandet med en bro, men det går også en tunell under vannet. Tromsø har forskjellige attraksjoner. En av de mest ikoniske bygningene er Ishavskatedralen i Tromsdalen. De snødekte fjelltoppene som karakteriserer miljøet reflekteres i dens arkitektur. Polarmuseet i Tromsø er dedikert til historiske oppdagelsesreiser over polarsirkelen.

Trehus i Tromsø

Tromsø er kjent for sine gamle trebygninger. Sentrum har det største antallet trebygninger i Nord-Norge. Disse daterer seg fra perioden 1789-1904. Det eldste huset er Skansen. Dette ble bygget i 1789. Den vakre gulfargede domkirken i Tromsø er en av de største trekirkene i Norge. Denne neogotiske kirken stod ferdig i 1861.

Senter for samisk kultur

I området rundt campingplassene i Troms er den originale nord-norske samekulturen aldri langt unna. I Tromsø, for eksempel, viser Tromsømuseet mye om fortiden og nåtiden til disse tradisjonelle reinsdyrjegerne. Det viser også deler av den videre kulturen i området. I tillegg til dette har museet den nordligste botaniske hagen som finnes. Kommunen Kåfjord er stedet for Riddu Riddu festivalen i juli, som fokuserer på samisk musikk og kultur.