• mt-campingnorge.no
  • mt-campingsnoorwegen.nl
  • mt-campingsnorway.com
  • mt-campingplatzenorwegen.de
Roros Kirke
Roros Christmas
Roros old wooden houses

Den gamle gruvebyen Røros (UNESCO)

Norges høyeste by, gamle trebygninger og gruvearbeiderhistorie >>> Røros!

Byen Røros er en populær attraksjon i Norge. Dette er til dels på grunn av sin “gruvearbeiderhistorie”. Kopperårer ble funnet i Røros rundt 1600-1700 og byen vokste til å bli en av de viktigste gruvebyene i landet. I Rørosmuseet kan du se flere gamle gruvearbeiderverktøy, og du kan også se hvordan kopper blir smeltet.

UNESCO kulturelle verdensarvliste

Men i tillegg til dette, er byen også populær på grunn av de vakre gamle trebygningene, slik som Rammgård og den flotte steinkirken Bergstadens Ziir. Steinkirken er til og med inkludert på UNESCOS verdensarvliste.

Høyestliggende by i Norge

Det gamle bevarede bysentrumet og de mange fine butikkene i Røros er best å besøke om sommeren, men det er også en populær destinasjon i juletider (spesielt for nordmenn). Om vinteren kan det bli ganske kaldt, siden Røros ligger på en høyde på 628 meter, og er derfor den høyestliggende byen i Norge. Temperaturer på -30 grader celsius er ikke så unormalt.

Tilgjengelighet i Røros

Røros ligger rundt 150 km fra Trondheim, og rundt 400 km fra Oslo nær den svenske grensen i Øst-Norge. Røros er lett tilgjengelig med bil, men du finner også en togstasjon i Røros, og byen har en liten flyplass.

Overnatt på campingplasser i nærheten av Røros:

 • anbefales

  Campingplasser i Innlandet (Hedmark)

  Roste Hyttetun og Camping

  Liten familiecamping med flott utsikt i nærheten av Røros. Campingplasser på både grus og gress. Flere hytter til leie selv om vinteren. Gratis wifi.

 • anbefales

  Campingplasser i Innlandet (Hedmark)

  Tynset Rom og Camping

  Denne velholdte campingen har beliggenhet rett ved Glomma med gangavstand til Tynset sentrum. Campingen har mange overnattingsmuligheter.

 • anbefales

  Campingplasser i Innlandet (Hedmark)

  Johnsgård Turistsenter

  Leter du etter en camping hvor du kan nyte fred og plass og hvor du kan gå fotturer eller kanopadling, så er dette den ideelle campingen for deg. Sanitæranlegget ble totalrenovert i 2020.

 • anbefales

  Campingplasser i Innlandet (Hedmark)

  Solenstua Camping

  Midt mellom store skoger, uttallige innsjøer og elver og enormt mange fjelltopper ligger Sølenstua Camping i Engerdal. Dette er et paradis for turgåere og naturelskere.

 • anbefales

  Campingplasser i Innlandet (Hedmark)

  Femundtunet Camping

  Campingplass med en fin strandbeliggenhet midt i skogen nær Drevsjø og rett ved Femunden innsjø. Campingen har en flott restaurant og flere hytter og rom til leie.