• mt-campingnorge.no
  • mt-campingsnoorwegen.nl
  • mt-campingsnorway.com
  • mt-campingplatzenorwegen.de

Campingplasser i Buskerud

Buskerud: et mangfoldig fylke vest for Oslo

Buskerud tilbyr alle ingrediensene til en fantastisk campingferie. Fylket vest for Oslo har en imponerende natur med kjempehøye fjelltopper og flere daler, slik som Numedal, Hallingdal og Ustedal. Du kan også finne flotte innsjøer, som Tyrifjorden, Sperilen og Krøderen. På campingplasser i Buskerud er direkte kontakt med naturen sentralt. Dessuten er området veldig populært for vintersportsentusiaster med tanke på de utmerkede snøforholdene. Les mer

 • anbefales

  Campingplasser i Buskerud

  Birkelund Camping

  Denne koselige campingplassen med hyggelige eiere ligger i det vakre triangelet Gol – Geilo – Aurland. Campingen er en ryddig liten camping med et lite svømmebasseng til barna.

 • anbefales

  Campingplasser i Buskerud

  PlusCamp Gol Campingsenter

  Stor campingplass med mange fasiliteter. Beliggenhet ved elven med gangavstand/sykkelavstand til det koselige Gol sentrum. Campingen har også en god restaurant.

 • anbefales

  Campingplasser i Buskerud

  Oen Turistsenter Geilo

  Camping med mange overnattingsmuligheter og gangavstand til Geilo sentrum. Campingen er åpen året rundt, så den er et godt alternativ hvis du vil utøve vintersport. Gratis WIFI.

 • Campingplasser i Buskerud

  Utvika Camping Krokkleiva

  Camping med veldig vakker beliggenhet rett ved Tyrifjorden. Sanitæranlegget er nyoppusset. Campingen er et bra sted å overnatte hvis du ønsker å besøke den vakre byen Oslo (40 km unna).

 • Campingplasser i Buskerud

  Holman Camping Rollag

  Fin campingplass ved elven Numedalslågen. Renovert sanitæranlegg. Campingplasser rett langs elven. Du kan bade og fiske i elven hvor du også finner en liten sandstrand.

 • Campingplasser i Buskerud

  Kroderen Camping

  Velholdt campingplass, vakkert beliggenhet ved Krøderen. Campingplassen ligger omtrent 1.5 time fra Oslo. Vakker sandstrand. Mange fasiliteter. Fine plasser rett ved sjøen.

 

Hardangervidda; den største nasjonalparken i Norge

Hardangervidda ligger nord-vest i fylket. Høyfjellsplatået har en størrelse på rundt 3433 km2, og er dermed det største høyfjellsplatået i Nord-Europa. Parken tilbyr en bred variasjon av plantearter, og har tusenvis av innsjøer. Parken er også en viktig hjemmebane for store, ville reinsdyrflokker og flere fuglearter som er relativt sjeldne i Sør-Norge. Dette gjør området ideelt for gåturer, langrenn, klatring og fisking. Hvis du overnatter på en campingplass i Buskerud, er et besøk til nasjonalparken et must.

Skiturer i Buskerud

Buskerud fylke er veldig populært hos vintersportsentusiaster. På grunn av sin høye beliggenhet, er snøforholdene veldig gode, fra desember til april. Fylket har derfor det største antallet skianlegg i Norge. De mest berømte skianleggene er i Hemsedal og Geilo. Her ligger også fjellmassivene til Hardangervidda og Hallingskarvet. På vinteren flokker nordmenn seg til disse vintersportsstedene i stort antall for å gå på ski. Andre kjente skiområder er Gol, Uvdal, Ål og Dagali. Så ikke glem å ta med deg de lange skiene dine, så du kan få deg en flott skiopplevelse.

Morsomme vannaktiviteter i Drammen

I den sørlige delen av Buskerud er det hyggelig å tilbringe sommeren i Drammen. Denne byen ligger rett ved Drammenselva, og har vokst enormt de siste tiårene. Nå er byen en av de flotteste i Norge. Gå tur langs de fine handlegatene i byen, eller slapp av ved elven. I tillegg finner du det fantastiske Drammensbadet her (Drammens basseng), med morsomme vannaktiviteter.

Oppdag historien til den norske gruveindustrien

Hele den norske gruveindustriens historie står til utstilling i Norsk Bergverks Museum. Museet er veldig interessant, men høydepunktet er et besøk til en av de flere hundre år gamle sølvgruvene. For de som har klaustrofobi, er dette en ordentlig prøve, siden turen går ganske langt inn i gruven. Dette er en fantastisk opplevelse for dem som våger litt mer.

En aktiv ferie i Buskerud

De norske omgivelsene rundt campingplassene i Buskerud er ideelle for ulike sportsaktiviteter. I tillegg til vintersport på vinteren, er fjellområdene perfekte for gåturer, fisking i elvene og fjordene og praktiseringen av ekstremsport på våren, sommeren og høsten. De forskjellige elvene i området tilbyr ideelle forhold for kajakkpadling og båtturer. Det er også mulig å klatre i fjellet med en kvalifisert guide. Kort fattet; Buskerud tilbyr noe for alle.