• mt-campingnorge.no
  • mt-campingsnoorwegen.nl
  • mt-campingsnorway.com
  • mt-campingplatzenorwegen.de

Trollstigen: Spektakulær fjellvei med flotte utsikter

Trollstigen: 1 av de 5 mest spektakulære fjellveiene i Europa nord for Geiranger

Trollstigen er en del av RV63, som går fra Valldal (rett nord for Geiranger) mot Åndalsnes. Veien har en total lengde på omtrent 48 km. Trollstigen i seg selv er 20 km lang, består av 11 krasse svinger og er kalt en av de 5 mest spektakulære fjellveiene i Europa. Langs veien er det flere fossefall som noen steder renner rett ved veien, imponerende fjelltopper og vakre daler.

Trollstigens historie

I 1928 var planen å gjøre den veldig smale veien fra Valldal til Åndalsnes bredere, og slik gjøre den mer tilgjengelig for turister. Mer enn 8 år senere, den 31. Juli 1936, ble den nye veien åpnet av Kong Haakon VII. Navnet “Trollstigen” stammer fra det gamle eventyret om at fjellene i området pleide å være troll med buskete hår av røtter og mose, og med store neser og små øyne. På veien til et bryllup ble de etter eventyret til stein etter å ha blitt utsatt for sollys. Så...

Fremkommelighet Trollstigen

I prinsillet er det ikke forbudt å kjøre over Trollstigen med bil pluss campingvogn, men det er ikke anbefalt. På grunn av den bratte stigningen på 9 %, de mange krasse svingene og, spesielt i høysesongen, den store mengden trafikk, kan du bli nødt til å snu en rekke ganger med campingvogna. Hvis du ikke kan kjøre med campingvogna, kan du også forlate den på en av campingplassene i området. Trollstigen er stengt for all trafikk under vintermånedene, men veien kan også være stengt på våren og høsten når det er glatt der, spesielt tidlig om morgenen eller på kvelden.

Trollstigheim, fossefall og omkringliggende fjell

Når du kommer til toppen, kan du nyte den utrolig flotte utsikten fra Trollstigheimen utsiktsplattform. Du har en utsikt over Stigfossen fossefall og de imponerende fjellene, slik som Dronningen (1568m.), Kongen (1603m.) og Bispen (“biskopen” – 1475m.). Både “over” på Trollstigen på Trollstigen Kafé, og “under” (på Åndalsnessiden) på Trollstigen Gjestegård kan du stoppe for å spise eller drikke noe. Eller du kan selvfølgelig kjøpe et fint troll i en av butikkene.

Tilgjengelighet og campingplasser nær Trollstigen

Trollstigen kan nås via Den Gylne Veien (også kjent som Trollveien), som går fra Geiranger mot Åndalsnes eller fra nord via Dombås mot Åndalsnes. Du finner mange flotte campingplasser i nærheten av Trollstigen:

 • anbefales

  Campingplasser i Møre og Romsdal

  Trollstigen Camping og Gjestegard

  Campingplass med en virkelig fantastisk vakker beliggenhet ved foten av den spektakulære Trollstigen med nye sanitæranlegg, flotte hytter, en fin restaurant og gratis WIFI.

 • anbefales

  Campingplasser i Møre og Romsdal

  Trollveggen Camping

  Beliggenhet rett ved E136, som går fra Dombås til Åndalsnes. Campingen ligger foran Trollveggen, den høyeste fjellveggen i Europa. Campingplassen ligger også i nærheten av Trollstigen.

 • anbefales

  Campingplasser i Møre og Romsdal

  Mjelva Camping og Hytter

  Mjelva Camping og Hytter er omtrent 3 km unna Åndalsnes sentrum, og har en av de flotteste utsiktene i Møre og Romsdal. Eierne er veldig hyggelige.

 • anbefales

  Campingplasser i Møre og Romsdal

  Muri Hytteutleige Valldal

  Velholdt camping i gangavstand til Valldal sentrum. Sentral beliggenhet mellom Geiranger og Trollstigen. Romslig camping med hytter, båter og gokart til leie.

 • anbefales

  Campingplasser i Møre og Romsdal

  Mana Camping

  Camping med vakker beliggenhet mellom Åndalsnes og Ålesund. Campingen ligger rett ved fjorden, med utmerkede fiskemuligheter og en flott strand. Så du kan campe rett ved fjorden.

 • anbefales

  Campingplasser i Møre og Romsdal

  Saltkjelsnes Camping

  Saltkjelsnes Camping ligger på en halvøy i imponerende omgivelser, omtrent mellom Molde og Åndalsnes. Campingen har velholdte sanitærfasiliteter, flott beliggenhet for fiske og båter til leie.