• mt-campingnorge.no
  • mt-campingsnoorwegen.nl
  • mt-campingsnorway.com
  • mt-campingplatzenorwegen.de
Skylift Loen
Via Ferrata Loen
Hike to mount Skala

Loen Skylift, Via Ferrata Loen og turer til Skåla-fjellet

Loen Skylift, Via Ferrata Loen og Skåla-fjellet har blitt noen av de mest populære reisemålene i Norge på få år

Loen Skylift, Via Ferrata Loen og fjellet Skåla ligger alle i umiddelbar nærhet av den lille bygda Loen, med bare 600 innbyggere. Loen ligger i begynnelsen av den vakre Lodalen. Sammen med Oldedalen er dette en av de vakreste dalene i Norge. Skåla-fjellet har selvfølgelig vært der litt lenger, men da byggingen av Skylift Loen startet i 2015 og 2 år senere med byggingen av Via Ferrata Loen, var det ikke forutsigbart at det ville bli så populært.

Loen Skylift

Loen Skylift ble åpnet i mai 2017 av dronning Sonja av Norge og har vært en populær attraksjon siden den gang. De 2 gondolene Hugin og Munin tar deg fra 0 til en høyde på ikke mindre enn 1.011 meter på omtrent 6 minutter. Utsikten fra toppen av Hoven-fjellet er ubeskrivelig vakker og en av de vakreste i hele Norge. I klart vær kan du se fjellet Skåla, du ser inn i den vakre Lodalen, du ser langt nedenfor bygda Loen og du har en bred utsikt over Innvikfjorden, en del av Nordfjorden. Toppen av Hoven-fjellet er også et flott utgangspunkt for flotte turer, slik som for eksempel mot Staurinibba, Skredfjellet og Årheimsfjellet. Men på toppen kan du også bare nyte utsikten med en drink på terrassen til Hoven Restaurant.

Via Ferrata Loen

Via Ferrata Loen er den lengste Via Ferrata-broen i Europa med en lengde på 120 meter. Det ligger i en høyde av 750 meter og kan nås via Skylift Loen. En guide er sterkt anbefalt. Du kan spørre om dette hos Loen Active i sentrum av Loen. Guidet tur (inkludert utstyr) til Via Ferrata Loen kan eventuelt kombineres med lunsj eller middag på Hoven Restaurant, endepunktet til Skylift Loen.

Fottur til Skåla-fjellet

I nærheten av Nordfjorden finner du ikke mindre enn 230 merkede turstier, men turen til toppen av Skåla-fjellet er en av de mest kjente i Fjord Norge. På toppen - på 1.848 meters høyde! – er det et rundt tårn hvor du kan overnatte eller lage deg en kopp kaffe. Startpunktet til turen til toppen av Skåla ligger 300 meter fra Tjugen Camping. Det er ca 5 timer å gå / klatre til toppen. Du vil ta i gjennomsnitt 3 timer på vei tilbake. Kortere turer er også mulig.

Beliggenhet mellom Olden og Stryn

Bygda Loen ligger omtrent 10km. sør for Stryn og 6km. nord for Olden. Begge bygder ligger rett ved Innvikfjorden, en del av den vakre Nordfjorden. Cruiseskip legger til regelmessig i Olden. Ikke overraskende, selvfølgelig, med så mye naturlig skjønnhet i umiddelbar nærhet.

Tilgjengelighet og campingplasser i og rundt Loen

Loen er lett tilgjengelig på vann og med buss og bil via Fv60 som går fra Stryn mot Byrkjelo. Der krysser Fv60 E39. Det finnes en rekke fine campingplasser i Loen-området:

 • anbefales

  Campingplasser i Vestland (Sogn og Fjordane) nær Olden, Stryn, Nordfjord

  Sande Camping Loen

  Campingplass med virkelig vakker beliggenhet, og utsikt til fossefall, isbreer og det klare blå Lovatnet. Sanitæranleggene er gode. Campingen har egen restaurant.

 • anbefales

  Campingplasser i Vestland (Sogn og Fjordane) nær Olden, Stryn, Nordfjord

  Lo-Vik Camping Loen

  Fra denne campingen, som ligger sentralt i Loen sentrum, får du en flott utsikt over de vakre omgivelsene. Du kan også se Loen Skylift og Via Ferrata fra campingen.

 • anbefales

  Campingplasser i Vestland (Sogn og Fjordane) nær Olden, Stryn, Nordfjord

  Tjugen Camping Loen

  Denne velholdte campingen ligger i vakre omgivelser. Campingplassene har terrasser, slik at du får en flott utsikt overalt. Eieren av campingen er hyggelig. WIFI er gratis, og av god kvalitet.

 • anbefales

  Campingplasser i Vestland (Sogn og Fjordane) nær Olden, Stryn, Nordfjord

  Oldevatn Camping

  Beliggenhet i et virkelig vakkert område med isbreer, fossefall, imponerende fjell og det flotte klare vannet ved Oldevatnet. Ligger i nærheten av Briksdalbreen.