• mt-campingnorge.no
  • mt-campingsnoorwegen.nl
  • mt-campingsnorway.com
  • mt-campingplatzenorwegen.de
Lofthus Camping Hardangerfjord
Gjeilo Camping close to Lom
Trollveggen Camping Andalsnes
Fagernes Camping

Camping Norge

Er camping i Norge så mye forskjellig fra camping i resten av Europa? Sjekk informasjonen nedenfor.

Står camping i Norge på listen over hva du vil gjøre før du dør, og har du virkelig tatt en beslutning om å dra på campingtur i ditt eget land? Men du er for eksempel usikker på hvilket tidspunkt som er den beste tiden å reise i Norge? Og er det virkelig sant at det å overnatte på en campingplass i Norge er så dyrt? Er det en god idè å reise på ferie i Norge med barna? På alle disse spørsmålene prøver vi å gi deg svar på på denne siden.

Campingmuligheter i Norge

Standarden på campingplasser i Norge har forbedret seg vesentlig de siste årene. Dette har selvfølgelig også å gjøre med at stadig flere mennesker drar på camping i Norge. Mange campingturister kommer fra Nederland og Tyskland, men de siste årene har det også vært en enorm økning av nordmenn som skal reise på campingtur i sitt eget land. Dette krever en høyere kvalitet på sanitæranleggene, et større mangfold av overnattingsmuligheter og en bedre struktur på campingplassen. Sistnevnte betyr for eksempel oppdelte og separerte campingplasser. Ikke alle vil sette pris på dette, for i Norge har de fleste campingplasser fremdeles følgende regel: "bare finn deg et sted".

Men på den annen side vil du heller ikke at en annen campingturist skal sette campingvognen under markisen din. Og derfor ser du flere og flere grusplasser for campingbiler og campingvogner med gress under forteltet og plasser spesielt beregnet for telt. For campingturister i Norge har dette også fordelen at du kan reservere en bestemt plass. Kort sagt: det er noe å si om alt. Men en ting er sikkert: generelt finner du velholdte campingplasser i Norge. Med vakre campingplasser for bobiler, campingvogner og telt:

og forskjellige typer overnatting som hytter eller rorbuer.

Hva er prisangivelsen for campingplasser i Norge ?

Det sies ofte: “Norge er så dyrt”. Dette gjelder faktisk en rekke ting (for eksempel alkohol), men IKKE for campingplasser. Hvis du reiser på campingtur i Norge i høysesongen, er det faktisk mye billigere enn camping i Spania, Kroatia, Nederland eller Frankrike.

For å gi deg en idé: for en familie med et barn på 10 år betaler du om sommeren for en campingplass med bil og campingvogn:

 • Sveits NOK 460 per natt.
 • Danmark NOK 440 per natt.
 • Spania NOK 420 per natt.
 • Nederland NOK 400 per natt.
 • Kroatia NOK 390 per natt.
 • Frankrike NOK 380 per natt.
 • Østerrike NOK 370 per natt.
 • Norge NOK 330 per natt.
 • Sverige NOK 320 per natt.
 • Tyskland NOK 300 per natt.
 • (kilde: ADAC-forskning, publisert av AD.nl)

På nettstedet vårt bruker vi en prisangivelse for lavsesongen og en prisangivelse for høysesongen, basert på 2 voksne og en campingplass for en campingvogn + bil. Denne indikasjonsprisen er kun oppgitt på campingplasser som har kommunisert dette til oss. I tillegg er det angitt på nettstedet vårt hvilke rabattkort campingplassen godtar. Også her er vi avhengige av informasjonen som campingplassene har delt med oss. Hvis du vil se et utvalg av hvilke campingplasser, som for eksempel gir rabatt på å vise NAF-kortet, bruk filteret til venstre på denne siden: www.mt-campingnorge.no/campingplasser-i-norge:

Lokasjonen til campingplassen har naturlig nok stor innflytelse på prisen. For eksempel er prisene på campingplasser i de større byene og for eksempel i Sørøst (Sørlandet) i Norge betydelig høyere enn på campingplasser i øst (Innlandet) og Nord-Norge.

Hva er den beste tidspunkt for camping i Norge ?

Et stort antall campingplasser i Norge er åpne hele året. Men det finnes også campingplasser som bare er åpne i juni, juli og august. Hva er det beste tidspunktet til å dra på campingtur i Norge? Dette avhenger for eksempel av vær, priser og folkemengder.

Været i Norge:

Min egen erfaring er at været vanligvis er fint i Norge i slutten av mai og i juni måned. Dette varierer selvfølgelig etter region, og mange campingturister i Norge reiser "med tanke på værmeldingen". For å gi deg en idé: i Bodø kan du ta fergen til Lofoten. Hvis værmeldingen for Lofoten plutselig blir mye bedre, vil du se at det plutselig blir mye travlere i Bodø havn. Et fint nettsted for å sjekke været i Norge er  www.pent.no.

Dette setter to "værnettsteder" ved siden av hverandre. En annen faktor er at det nesten ikke blir mørkt i juni. I slutten av august blir det mørkt mye tidligere, og dette har selvfølgelig også en innvirkning på temperaturen.

Priser for campingplasser i Norge:

Jeg har allerede gitt en oversikt over prisene ovenfor, men noen ganger er det ganske stor forskjell mellom dem og prisene for lavsesongen er mye lavere enn i høysesongen. Når nøyaktig høysesongen starter er forskjellig fra hver campingplass, men høysesongen går ofte fra 20. juni til 1. uke i august.

Folkemengder på campingplassene i Norge:

Jeg kan være veldig tydelig på dette: Hvis du har muligheten til å bestemme selv når du skal på ferie til Norge, ikke dra i juli måned. Dette er den travleste måneden i året i Norge. Ikke bare på campingplassene, men også på attraksjoner når du besøker byer, i nasjonalparker, på ferger osv.

For å gjøre et valg, for eksempel hvilke campingplasser som allerede er åpne i mai måned, kan du bruke filteret til venstre på denne siden: www.mt-campingnorge.no/campingplasser-i-norge:

Camping med barn på campingplasser i Norge, god idé ?

Camping med barn i Norge blir stadig mer populært. Hvorfor? Fordi både foreldre og barn "noen ganger vil forskjellige ting". Bytt animasjonen med spektakulære turer i den vakre naturen i Norge. Bytt diskoteket med synet av solen, som bare ikke går ned. Og så ser jeg flere og flere foreldre som tar barna med seg inn i den vakre naturen i Norge; drar på breturer, kajakkpadler på fjordene, leter etter spektakulære fossefall, sammen med en guide som leter etter elger, hvaler eller moskusokser osv.

I Norge finner du vakre strender, det er bare en ulempe: sjekk - før du hopper i vannet - hva temperaturen er ... Det finnes også campingplasser med svømmebasseng i Norge:

Du kan også filtrere disse på venstre side av denne siden: www.mt-campingnorge.no/campingplasser-i-norge:

Du kan til og med lage din egen gratis campingguide fra dette utvalget ved å velge øverst i resultatene:

Plassering av campingplasser i Norge ?

Det mange ikke vet: Det er ikke færre enn 1.100 campingplasser i Norge! Så .. mange valg. Mange av disse campingplassene ligger ved sjøen, en fjord eller langs en elv, store eller veldig små. Med fantastiske utsikter. Du kan velge en campingplass i vakker natur, fred og med stor plass eller i utkanten av en stor by. Eller du kan velge en campingplass basert på et bestemt ønske, for eksempel en campingplass i nærheten av Jotunheimen eller Hardangervidda…. med endeløse muligheter for gåturer. Hvis du ikke finner en løsning selv, kan du sende oss en e-post: info@moltravel.nl