• mt-campingnorge.no
  • mt-campingsnoorwegen.nl
  • mt-campingsnorway.com
  • mt-campingplatzenorwegen.de
Campingplasser i Oppland (Sør)

Campingplasser i Oppland (Sør)

Campingplasser i Oppland (sør): der tradisjonen og det moderne Norge møtes

Rundt campingplassene i Oppland (sør) kan du oppleve det fargerike landskapet av grønne jorder, vakre fjell med sine hvite topper og brune stavkirker. I tillegg kommer de rike tradisjonene og historien sammen med den nyligste utviklingen når det gjelder Olympiske Leker og turismen som følger med dette. Den mangfoldige naturen i regionen er perfekt for fine gå- og sykkelturer gjennom det åpne landskapet. Les mer

 • anbefales

  Campingplasser i Oppland (Sør)

  Fagernes Camping

  Meget velholdt campingplass i Fagernes, som ligger på en halvøy i Strandefjorden. Campingen har fine teltplasser rett ved stranden, og flotte sanitæranlegg.

 • anbefales

  Campingplasser i Oppland (Sør)

  Slovika Camping

  Campingplass med nye sanitærfasiliteter og vakker beliggenhet rett ved Randsfjord. Campingen ligger en times kjøretur fra Oslo, og Hamar og Lillehammer ligger også i nærheten.

 • anbefales

  Campingplasser i Oppland (Sør)

  Sveastranda Camping

  Velholdt campingplass rett ved den nydelige innsjøen Mjøsa. Campingen har mange fasiliteter til barn, og er en ideell base for besøk til Lillehammer, Hamar og Gjøvik.

 • anbefales

  Campingplasser i Oppland (Sør)

  Lillehammer Turistsenter

  Godt vedlikeholdt campingplass med en nydelig utsikt, og med gang- og sykkelavstand fra Lillehammer sentrum. Campingen har nyoppussede sanitæranlegg og veldig fine leiligheter til leie.

 • anbefales

  Campingplasser i Oppland (Sør)

  Biristrand Camping

  Vakker beliggenhet ved Mjøsa innsjø, og nær de olympiske byene Lillehammer, Gjøvik og Hamar. Ideelt sted for besøk til disse byene. Flotte campingplasser rett ved vannet.

 • Campingplasser i Oppland (Sør)

  PlusCamp Mageli

  Campingplass med vakker beliggenhet langs E6, 36 km nord for Lillehammer. Campingen har et flott svømmebasseng og veldig flotte campingplasser rett ved vannet.

 • Campingplasser i Oppland (Sør)

  PlusCamp Rustberg

  Campingen ligger høyt over E6, med et lite svømmebasseng og sklie. Flott utsikt over omgivelsene. Fin resepsjonsbygning med butikk, restaurant og leiligheter.

 

Vakre Gudbrandsdalen i Oppland (sør)

Den største og mest berømte dalen i Oppland (sør) er Gudbrandsdalen. Med sin lengde på 320 km knytter dalen Oslo sammen med Trondheim og Nord-Norge. I middelalderen reiste pilgrimer til Nidaros (dagens Trondheim) gjennom den samme dalen. På denne måten ble mange norske tradisjoner og tradisjonelle klær med norske motiver spredt fra nord til andre land. Regionen er også kjent for sin karakteristiske Gudbrandsdalsost. Denne osten fra dalen er laget av søt geitemelk og kumelk.

Jotunheimen Nasjonalpark med de høyeste fjellene i Norge

Vest for campingplassene i Oppland (sør) ligger den flotte Nasjonalparken Jotunheimen. Her finner du de høyeste og vakreste fjellene i Norge. Du finner Glittertinden på 2454 meter, og Galdhøpiggen på 2469 meter. Med en gang den kalde vinteren er over, dukker en verden av liv opp. På gåturen kan du se reinsdyr, elg, hjorter, rever, rådyr, mår og til og med gauper. Flere typer trær og planter vokser også i høyden. Bjørk, alm, furu og hassel lager en grønn palett. I tillegg finner du flotte innsjøer i området, slik som Tyin, Bygdin, Vinstri og Gjende.

Maihaugen, det største friluftsmuseet i Europa

I Lillehammer finner du et av de største og eldste friluftsmuseene i Europa, Maihaugen. Dette museet har mer enn 200 bygninger fra forskjellige land, fantastiske kulturelle opplevelser og flere utstillinger. Du finner et landlig område, boligområde, byområde og kulturelt landskap, der alle tidsperioder vises. Aktivitetene i parken passer til alle aldere. I tillegg finnes det uttallige alternativer for et smakfullt måltid.

Vintersport i Oppland (sør)

Oppland (sør) tilbyr alle slags muligheter til å nyte snøen om vinteren. For eksempel finnes det flere typer skianlegg spredt rundt i de mange fjellområdene. De mest populære skianleggene er Hafjell, Kvitfjell og Beitostølen. Kvitfjell skiområde ble laget for Vinter-OL i 1994. Hvor du enn bestemmer deg for å utøve vintersport, kan du alltid nyte den spektakulære utsikten over de vakre norske fjellene.

Oppland (sør) med hele familien

Oppland (sør) regionen tilbyr flotte dagsturer for hele familien. For eksempel er Hunderfossen Familiepark et must for familier med barn. Fornøyelsesparken ligger rett nord for Lillehammer. Flere norske tradisjonelle eventyr vises gjennom parken, med en moderne twist. Du finner også troll i fornøyelsesparken. Attraksjonene passer for alle aldre. Hvis du ønsker deg en kreativ aktivitet med familien, er Hadeland Glassverk glassmuseum i Jevnaker et godt tips. I dette glassmuseet er det mulig å bli med på en glassblåsings-workshop.