• mt-campingnorge.no
  • mt-campingsnoorwegen.nl
  • mt-campingsnorway.com
  • mt-campingplatzenorwegen.de
Campingplasser i Oppland (Nord)

Campingplasser i Oppland (Nord)

Campingplasser i Oppland (nord): ideell ferie midt i naturen

Nyt en flott ferie omsluttet av natur på campingplassene i Oppland (nord). Du finner flere nasjonalparker i regionen med enorme fjell og mektige daler. Campingplassene er et utmerket utgangspunkt for flere gåturer, sykling og kajakkturer i området. Les mer

 • anbefales

  Campingplasser i Oppland (Nord)

  Nordal Turistsenter Lom

  Stor velholdt campingplass i sentrum av Lom. Stavkirke og butikker er lett tilgjengelige til fots fra campingen. Området har mange attraksjoner. Campingen har sentral beliggenhet, og WIFI er gratis.

 • anbefales

  Campingplasser i Oppland (Nord)

  Gjeilo Camping

  Langt unna folkemengdene i Lom, og rett i nærheten av elven Otta, ligger Gjeilo Camping. Denne flotte campingplassen har veldig hyggelige eiere, godt vedlikeholdte sanitæranlegg og en nydelig strand ved elven.

 • anbefales

  Campingplasser i Oppland (Nord)

  Bispen Camping

  Flott campingplass med sentral beliggenhet mellom Lom og Geiranger og mange fasiliteter for barn, rett ved Otta elven. Campingen har velholdt sanitæranlegg og gratis WIFI.

 • anbefales

  Campingplasser i Oppland (Nord)

  Camping Nissegarden Hytter og Aktiviteter

  Flott camping kun 2 km fra stavkirken og Lom sentrum. Campingen har mange aktiviteter, og er ideell for barnefamilier. Den har et lite svømmebasseng.

 

Gudbrandsdalen, den største og mest berømte dalen i Oppland

Gudbrandsdalen med elven Gudbrandsdalslågen er med sine 320 km i lengde den største og mest berømte dalen i Oppland. E6-veien kjører gjennom hele dalen, og er den viktigste veien som knytter Oslo sammen med området rundt Trondheim og Nord-Norge. I Middelalderen fulgte mange pilgrimer veien til Nidaros (dagens Trondheim). Dette førte til at norske motiver og typisk norsk kunst og kultur ble spredt til andre land. Regionen er også kjent for sin Gudbrandsdalsost. Denne autentiske osten fra dalen er laget av søt geitemelk og kumelk.

Rondane: den eldste nasjonalparken i Norge

Fra campingplassene i Oppland (nord) kan du ta fine gåturer i Rondane Nasjonalpark. Denne parken er den eldste nasjonalparken i Norge. Her finner du 10 over 2000 meter høye fjelltopper og flere nydelige fjell og fossefall. Nasjonalparken ligger mellom Dombås, Vinstra, Hjerkinn, Ringebu og Hundorp. Det finnes et stort antall reinsdyr i Rondane, men sjansen for å se en av disse er likevel liten. Om sommeren trekker dyrene seg tilbake til fjernere områder. Det finnes også otere, jerver, elger og bjørner i parken. Parken er ideell for gåturer, sykkelturer og kajakkturer.

Dovrefjell Nasjonalpark, moskusoksens rike

Dovrefjell Nasjonalpark er den eneste parken i Norge der moskusokser kan bli sett i det fri. Fjellplatået er det perfekte stedet å se disse dyrene på. Men du kan også finne dem i lavere områder nær elvene og skogene. Dovrefjell kalles “Norges tak”. Parkens høyeste punkt er Snøhetta fjelltopp, med en høyde på 2286 meter. Fjellet er relativt lett å gå opp. Sjansen til å se snø på veien opp er høy. I tillegg til moskusoksen finner du elger og reinsdyr i området. Polarreven, jerven og flere typer fugler forekommer også i området.

Jotunheimen: den mest populære nasjonalparken i Norge

Jotunheimen Nasjonalpark er et anbefalt område å gå tur i, gjennom de høyeste og vakreste fjellene i Norge. Her finner du fjelltoppene Galdhøpiggen (2469 meter) og Glittertinden (2454 meter). I Nasjonalparken finner du urørt, vill natur med høye fjelltopper, nydelige isbreer og høytliggende innsjøer. Dessuten kan du se alle slags dyr på en av dine gåturer, slik som hjorter, reinsdyr, rådyr, elger, mår og til og med gauper. I tillegg til dette, vokser det mange planter og trær i utrolige høyder. Du finner til og med en smørblomst som klarer å vokse i 2350 meters høyde!