• mt-campingnorge.no
  • mt-campingsnoorwegen.nl
  • mt-campingsnorway.com
  • mt-campingplatzenorwegen.de
Hike to Trolltunga
View from Hanakamb mountain
Hike to Folgefonna glacier

Trolltunga, Hanakamb og Folgefonna nasjonalpark.

Som turgåer har du allerede besøkt Hardangervidda og kanskje også Trolltunga, men er du også kjent med turmulighetene til Hanakamb & Folgefonna?

Den horisontalt utstikkende steinen til Trolltunga, fjellet Hanakamb og Folgefonna-breen ligger alle i umiddelbar nærhet til den lille byen Odda. Disse attraksjonene ligger rett ved Sørfjorden, en sidegren av den vakre Hardangerfjorden. Området er preget av imponerende fjelltopper og store fossefall, men også av nydelige skråninger med frukttrær. Dette gjør området rundt Odda veldig populært blant naturelskere, turgåere og campingturister i Norge.

Trolltunga

Trolltunga, eller "Trollets tunge", er en horisontalt utstikkende stein i en høyde på 1.180 meter. Attraksjonen er veldig populær blant turgåere, men er ikke lett å komme seg til. Turen (28km. tur-retur) tar totalt 10 - 12 timer og veien er ikke akkurat den strakeste. God helse og godt utstyr kreves. Men det er likevel vel verdt turen, for fra Trolltunga har du en fantastisk utsikt over Ringedalsvatnet og de omkringliggende fjellene. Kult!

Hanakamb

På vestsiden av Sørfjorden mellom det lille tettstedet Nå og Odda, kan du vandre til Hanakamb-fjellet. Denne turen er mindre spektakulær enn turen til Trolltunga, men også mindre kjent og har derfor færre besøkende. Hanakamb er en fjelltopp på 1.080 meters høyde, og fra toppen har du flott utsikt over Sørfjorden, Folgefonna-breen og de imponerende omgivelsene. Turen kan også tas med guide.

Folgefonna nasjonalpark

Folgefonna-breen er den tredje største breen i Norge med et område på ikke mindre enn 207km2. Folgefonna nasjonalpark strekker seg fra sommerskiområdet ved Jondal i nord til Blomstølskardbreen (sporet) i sør og er hjemstedet til flere elver og innsjøer hvor du også kan padle kajakk. Turen til Buerbreen-sporet, som ligger på østsiden av Folgefonna nasjonalpark i nærheten av Odda, er veldig populær. Guidede breturer kan også bestilles her.

Beliggenhet i nærheten av den lille byen Odda

Den lille byen Odda har omtrent 5.000 innbyggere og ligger rett ved Sørfjorden, en sidegren av Hardangerfjorden. I byen finner du forskjellige butikker, restauranter og matbutikker, men de mange attraksjonene i nærheten av Odda gjør byen utrolig populær. Trolltunga ligger 14km. unna, Buerbreen 6 km., Hanakamb 14km., Låtefossen (tvillingfoss) 7km. og Dronningstien ligger 40km. unna.

Tilgjengelighet og campingplasser i nærheten av Odda

Den lille byen Odda kan nås fra sør via Røldal eller via Haugesund. Via vei “15” kjører du nordover mot Odda. Hvis du kommer fra Bergen, kan du ta de nye tunnelene mot Odda rett sør for Jondal. Hvis du kommer fra Voss, kan du ta den spektakulære nye Hardangerbroen mot Kinsarvik og deretter kjøre sørover mot Odda. Du finner en rekke fine campingplasser i umiddelbar nærhet av Odda:

 • anbefales

  Campingplasser i Vestland (Hordaland)

  Eikhamrane Camping

  Rustikk campingplass med vakker beliggenhet nær Odda rett ved fjorden og med utsikt over snødekte fjelltopper og fossefall. For et fantastisk sted.

 • anbefales

  Campingplasser i Vestland (Hordaland)

  Kinsarvik Camping

  Nydelig campingplass med veldig gode fasiliteter og utsikt til Hardangerfjorden. Campingen har gangavstand til Kinsarvik sentrum og eget gatekjøkken, samt gratis WIFI.

 • anbefales

  Campingplasser i Vestland (Hordaland)

  Seim Camping Roldal

  Campingen ligger bare 100 meter fra Røldalsvatnet og innen gangavstand fra sentrum av tettstedet Røldal (med en fin stavkirke!). Campingen har veldig flott utsikt og bakeri.

 • anbefales

  Campingplasser i Vestland (Hordaland)

  Skysstasjonen Kro og Camping Roldal

  Velholdt camping med restaurant og vakker beliggenhet i sentrum av bygda Røldal. Campingen ligger innen gangavstand til stavkirken. Den har fine hytter og glampingtelt, samt en koselig grillhytte.

 • anbefales

  Campingplasser i Vestland (Hordaland)

  Roldal Hyttegrend og Camping

  Denne velholdte campingplassen ligger på et vakkert sted i utkanten av sentrum av tettstedet Røldal og har gangavstand til Røldal stavkirke, samt koselige hytter.

 • anbefales

  Campingplasser i Vestland (Hordaland)

  Kyrping Camping Etne

  Romslig camping med idyllisk beliggenhet rett ved Åkrafjorden. Campingen har hytter, leiligheter, båter og SUP-brett til leie. Sentral beliggenhet mellom Haugesund og Odda/Røldal.