• mt-campingnorge.no
    • mt-campingsnoorwegen.nl
    • mt-campingsnorway.com
    • mt-campingplatzenorwegen.de

Dyreparken, Kristiansands dyre- og fornøyelsespark

Den største dyresamlingen i Norge, en ekte sjørøverlandsby og en spektakulær badeland, Dyreparken Kristiansand har alt!

Med et område på 60 hektar, Norges største samling av dyrearter (mer enn 100) og flere attraksjoner, slik som Kardemomme By, piratbyen Abra Havn, Kaptein Sabeltann og Badelandet, er det ikke overraskende at Dyreparken Kristiansand er Norges mest besøkte attraksjon. Parken ønsker velkommen mer enn 1 millioner besøkende hvert år! I tillegg til å være dyre- og fornøyelsespark, har parken flere restauranter, butikker og overnattingsmuligheter.

Norges største dyresamling

Dyreparken Kristiansand huser mer enn 100 forskjellige dyrearter, f.eks. tropiske dyr som krokodiller, reptiler og flere typer aper, afrikanske dyr som løver, giraffer, zebraer og geparder, asiatiske dyr som gibboner, røde pandabjørner, orangutanger og siberiske tigre, nordiske dyr som elger, fjellrever, gauper og ulver, samt en bondegård (Kutoppen) med norske bondedyr. Det som slår en i denne parken er at dyrene har relativt store områder å bevege seg rundt i.

Kardemomme By

Kardemomme By er en temapark som består av en pittoresk liten by som har sitt opphav i barnehistorien til Torbjørn Egner. I byen finner du flere butikker, et bakeri, en politistasjon med et fengsel, et værmeldingstårn og en trikkelinje med en syngende sjåfør. I høysesongen finner det sted flere teaterforestillinger i byen.

Kaptein Sabeltanns Verden

Kaptein Sabeltanns Verden er også en temapark. Parken har et piratlandsby-tema, med flere butikker, restauranter og forskjellige attraksjoner. Noen av attraksjonene er Kaptein Sabeltanns Skattkammer, Smokkariumet i Kaptein Sabeltanns slott, Grusomme Gabriels gang, Spøkelseshuset og den daglige hendelsen “Sjøslag på Grashavet” (kamp mellom Den Sorte Dame og Grevinnen).

Abra Havn piratlandsby og Badelandet vannpark

Piratlandsbyen Abra Havn er en vakker og pittoresk piratlandsby omgitt av høye murer. Badelandet er en stor vannpark som er åpen fra midten av mai til midten av september. Her finner du flere forskjellige svømmebaseng, en flott sandstrand og uttallige vannsklier. Du trenger en separat billett for å få tilgang til Badelandet vannpark.

Tilgjengelighet til Dyreparken Kristiansand og campingplassene i området

Dyreparken ligger omtrent 11km. nordøst for Kristiansand langs E18, som går fra Kristiansand til Oslo. Kristiansand har en flyplass, en togstasjon og en havn, så uansett om du kommer med fly, tog, båt eller bil... er parken lett tilgjengelig. I nærheten av Dyreparken Kristiansand er det noen flotte campingplasser: